Работа в Свиленград има само в казина и публични домове


Работа в Свиленград има само в казина и публични домове
07 Юни 2017, Сряда


Някога градът кипеше от живот, днес всичко изглежда схлупено и умряло

Автор: Божидар Божков

През 1989 година моите родители ме водиха в Гърция. Тогава Свиленград кипеше от живот, а оттатък границата имаше едно сиво, мрачно, схлупено градче Орестиада, което вечер бе и тъмно, понеже уличните му лампи не светеха.

Можеше да изминеш цялото градче открай докрай и да не срещнеш пукнат млад човек. През прозорците пък забелязах, че хората масово гледат телевизия на черно-бели приемници. Което направо ми разби всички илюзии за Гърция.

Но и това не бе всичко - колчем зърнеха българска кола, бабите от Орестиада и околните села пристигаха веднага да питат не носим ли сирене и кашкавал, понеже хем били истински, хем и евтини. Бяха ни казали, че това се търси, носихме и продадохме всичко.

Днес положението е точно наобратно.

Миналия месец, когато ходих там, Орестиада кипеше от живот - пълно с млади хора. А Свиленград изглеждаше схлупено и умряло.

Разказаха ми, че единствената работа в Свиленград е или да работиш в казино, или да си проститутка, понеже това се търси. Всяка събота и неделя пристигат дебели турски и гръцки чички да поиграят на безбройните вече казина, а после и да утолят някоя и друга потребност със свежо българско.

Но това бабите и дядовците - единствените останали в Свиленград, не ги топли, понеже не стават ни за крупиета, ни за проститутки.


В категории: Новини , Общини , Коментари , Населени места

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Някой си
17.01.2018 12:02:21
2
0
Тези, които работят едно от двете или са на местоработата си, или спят, или са в някоя кръчма пълна със себеподобни или клиенти. Пенсионери не виждат, нито как изглежда града, в който живеят, нито ги интересува, стига да имат пари в джоба, даже и да нямат кога и къде да си ги похарчат. Пък и като не си видял по-хубаво, откъде да знаеш, че нещо е лошо...
3
С.град
17.01.2018 05:39:58
0
2
Г-н Божков,така като гледам какво и как пишете ,няма кои да ви държи на работа!Евентуално ,ако останете без работа може за втората позиция да ви намерим работа!!!
Жълт траве.....стит ,хубаво -лошо има работа!!!
2
Hahaha
16.01.2018 20:41:11
0
0
Tapatsi.. koe shte davashe 2.000 lv zaplata za mladi hora? Bashtata li? :))
1
Оги
16.01.2018 19:06:39
5
1
Много тенденциозно.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки