Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ за 2017 г.


Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ за 2017 г.
15 Май 2017, Понеделник


Крайният срок за кандидатстване за отличията е 21 август

Автор: Десант

На 15 май 2017 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата на Президента на Републиката, носещ името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, създател на първия електронен цифров компютър.

Наградата „Джон Атанасов“ се връчва от 2003 г. на изявили се в световен мащаб млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки.

Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователските центрове на водещи изследователски институти и мултинационални компании в различни направления на компютърните науки.

В президентската инициатива през 2017 г. ще се връчват отличия в следните категории:

1.   Награда „Джон Атанасов“ на Президента на Република България - връчва се на млади български учени, изявили се в областта на компютърните науки, с цел насърчаване в световен мащаб на развитието на потенциала на младите българи.
2.   Грамота „Джон Атанасов – Ученици и техните преподаватели“ – за успехи, постигнати в международните олимпиади по информатика и по информационни технологии през годината
3.   Грамота „Джон Атанасов – за проект с голям обществен принос“;
4.   Грамота „Джон Атанасов – за дебютен пробив в областта на компютърните технологии“.


Носителите на Наградата и Грамотите „Джон Атанасов“ се определят от жури, съставено от водещи в областта на компютърните науки учени и професионалисти.

Крайният срок за кандидатстване за отличията е 21 август 2017 г. Правилата за всяка от категориите и необходимите документи за участие в конкурса са публикувани на сайта на президентската институция.


В категории: Новини , Нашенци зад граница , И ний сме дали нещо ...

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки