Огнян Герджиков и Ани Цолова ще учат деца да пишат стихове


Огнян Герджиков и Ани Цолова ще учат деца да пишат стихове
11 Май 2017, Четвъртък


Който малчуган спечели наградата „Малък голям писател“, ще може да издаде собствена книга

Автор: Десант

Казват, че децата в България, които обичат да четат, стават все по-малко. Но за тези, за които книгите си остават прозорец към света, от 1 до 7 юни в Националния дворец на културата се организира първата национална седмица на детската книга.

Всъщност инициативата е най-вече за тези малчугани, които освен че четат, искат и да станат писатели. За да сбъднат мечтата си, ще им помогнат едни от най-големите имена в българската детска литература, водещи специалисти по български език, поети, актьори, както и любими звезди от малкия екран и музикалната сцена.

Безплатните групи по творческо писане и четене за деца до 14-годишна възраст ще водят Ваня Щерева, Иван Раденков, проф. Огнян Герджиков, Поли Генова, Зорница Христова, Елена Бозова, Ани Цолова, Мино Караджов, Графа, Петя Кокудева, Мая Бежанска, Димитър Павлов и др.

Писатели, ментори, тв водещи и музиканти ще споделят опит с малките таланти в работилници по криминалистика, за това как се създава книга-игра, как се илюстрират любими приказки и т.н. Ще има още упражнения по стил, писане на сценарий, поезия, градска география, сладоледена реторика и много други предизвикателства.

Академията за деца ще се провежда от 2 до 6 юни всеки ден от 10 до 18 ч. в литературен клуб „Перото“, а на 7 юни ще стане ясно класирането за „Малък голям писател“, който ще спечели издаване на собствена книга. Наградата ще се даде в две възрастови групи – от 7 до 10 години и от 11 до 14 години.

„Националната седмица на детската книга“ се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ и в партньорство с Национален център на книгата – НДК.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки