Във Видин ще правят 3D модели на крепостната система „Калето“ и на местната синагога


Във Видин ще правят 3D модели на крепостната система „Калето“ и на местната синагога
Снимка: Министерство на туризма
05 Май 2017, Петък


Пилотният проект е в рамките на Транснационална програма „Дунав“, изпълнявана в партньорство с още осем партньора от шест държави

Автор: Десант

В последните дни от работата на служебното правителство бе подписан договорът за предоставяне на национално съфинансиране по проект „Дунавска културна платформа – креативни места на ХХІ в.“, финансиран по Транснационална програма „Дунав“.

Общият размер на бюджета по проекта е 1 676 878,64 евро, като бюджетът на Министерството на туризма е 139 248,30 евро, от които: Европейски фонд за регионално развитие – 118 361,05 евро и Национално съфинансиране – 20 887,25 евро, уточняват от туристическото ведомство.

Проектът се изпълнява в партньорство с още осем партньора от шест държави. Официалното му начало бе отбелязано на 20 април 2017 г. във Виена, Австрия, а продължителността му е 30 месеца – до 30 юни 2019 г. 

Основната му цел е да се разкрие „скритото“, малко познато културно и историческо наследство в Дунавския регион, чрез съвременни форми на представяне. По този начин ще се насърчи предлагането на нови туристически продукти в областта на културния туризъм.

До есента на 2017 г. ще бъде извършено проучване в страните от Дунавския регион, чрез което да се идентифицират малко познати културно-исторически обекти.

В рамките на проекта Министерството на туризма планира да изпълни пилотен проект във Видин, чрез който да се създадат 3D модели на крепостната система „Калето“ и местната синагога. Обектите ще бъдат представяни на туристите на информационни киоски, разположени в различни части в града.


В категории: Новини , Българските крепости

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки