Как на малка площ може да се създаде плодородна градина


Как на малка площ може да се създаде плодородна градина
Зеленчуковата градинка, разположена в двора на Екомузей с аквариум в Русе, в която се прилагат принципите на пермакултурното земеделие, Снимка: РИМ-Русе
02 Май 2017, Вторник


Това ще разкрие презентация в Русе, посветена на така нареченото пермакултурно земеделие

Автор: Десант

Как на малка по размери площ може да се създаде плодородна градина - това ще разкрие поредната презентация в Историческия музей в Русе, която ще се проведе в четвъртък от 18.00 ч. в Зала „Княз Александър I“.

Уредникът в Отдел „Природа“ Мая Кубратова ще говори за основните принципи и приложимостта на така нареченото пермакултурно земеделие в градска среда.

Както поясняват от музея, в превод терминът "пермакултурно земеделие" означава дълготрайно земеделие и представлява дизайн на изградени от човека екосистеми, които са имитация на природните екосистеми. Отглеждането на култури се осъществява природосъобразно, без изкуствени торове и пестициди, с минимум средства и усилия.

Този начин на отглеждане на култури е особено подходящ за усвояване на градски пространства, тъй като с минимални усилия и на малка по размери площ може да се създаде плодородна градина, която да задоволи основните човешки потребности.


В категории: Новини , Съвети за земеделието

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки