Как да преборим алергията с билки по рецепта на баба Ванга


Как да преборим алергията с билки по рецепта на баба Ванга
08 Април 2017, Събота


По данни на председателя на Българското дружество по алергология проф. Васил Димитров, всеки трети човек от здравото население страда от това заболяване

Автор: Десант

Сърбеж и парене в носа, кихане, зачервени очи, обриви, отоци... Всички тези симптоми ни навеждат първо на мисълта за алергия, наричана напоследък „заболяване на модерното общество". Възможните алергени са хиляди, обикновено напълно безобидни неща – различни храни, домашни любимци, парфюми, домашен прах, полени, плесен, метални предмети, препарати от битовата химия, козметика, жилещи насекоми, лекарства и дори слънчевата светлина.

Пролетта е сезонът, в който алергичните заболявания се изострят. 

В последните години има увеличаване на алергичните заболявания у нас. Честотата на астмата например за 10-20 години се е удвоила и утроила.

По думите на проф. Васил Димитров, ръководител на Клиничния център по алергология при Медицинския факултет на Медицинския Университет - София, началник на Клиниката по Клинична алергология в УМБАЛ „Александровска” и заместник-ректор на Медицинския университет- София, който до 2014 г. бе национален консултант по клинична алергология до 2014 г. и е председател на Българското  дружество по алергология, разпространението на алергичните заболявания у нас не са различава от това в другите европейски страни – всеки трети човек от здравото население има някаква алергия.

Алергичния ринит е най-често срещаното алергично заболяване – от него страдат 18-20% от населението, следвано от бронхиална астма – 7-9%, както и атопията – около 20%. Или това прави около 1,5 милиона хора с алергия на дихателните пътища – алергичен ринит и астма.

В интервю за "Десант" преди години, проф. Димитров бе категоричен, че алергичните болести са сериозен проблем. "Бронхиалната астма е социално значимо заболяване, а алергичният ринит е предшественик на астмата. За съжаление, до смърт може да се достигне не само от тежка остра астма, но и от медикаментозна алергия, анафилактичен шок, ужилване от пчели или оси и ангионевротичен оток" - отбеляза той.

Пред "Десант" Грозденка Пашкулева от с. Бяла, общ. Брацигово, разказа как е преборила своята алергия с рецепта на баба Ванга.

Като млада тя работила като килимарка в Брацигово и от боите за преждите около 3 пъти получава алергични шокове. След последния си алергичен шок лежи 90 дни в болница, но вече лекарствата не й действат.

Тогава майка й се обръща за помощ към петричката пророчица и лечителка, която й дава рецепта за лечебна отвара. Тя се приготвя от три билки: широколист живовляк - 2 с.л., жълт кантарион – 1 с. л. и
маточина – 1 с. л.

Билките се заливат с 1 л студена вода. Сместа се оставя да ври 10 мин. Прецежда се веднага в термос и се пие топло. Това количество е за един ден – 3 пъти по 1. ч. чаша преди  хранене. Задължително е да се яде и по 1 лимон на ден – измива се добре и се консумира с кората.





В категории: От кухнята на баба

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
kristina123
13.08.2019 10:58:26
0
0
Kolko vreme se priema chaq ?
1
kristina123
13.08.2019 10:58:25
0
0
Kolko vreme se priema chaq ?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки