През април в Бургас ще се провеждат безплатни прегледи за миома на матката


През април в Бургас ще се провеждат безплатни прегледи за миома на матката
д-р Радослав Горанов
21 Март 2017, Вторник


Този тумор в България се открива средно при 30% от жените в репродуктивна възраст 

Автор: Десант

Кампания за превенция и ранна диагностика на миома на матката стартира в Отделението по гинекология на УМБАЛ-Бургас АД. През целия месец април в отделението ще с е провеждат безплатни прегледи на жени над 45 г.

Инициатор на кампанията е д-р Радослав Горанов, началник на отделението. Целта е да се даде още една възможност за преглед при гинеколог за работещите жени.

Записване за прегледите се прави на тел. 0887033326, всеки делничен ден между 12 и 13 ч., лично от д-р Радослав Горанов.

Миомата е доброкачествен тумор, най-честият от всички тумори в женската полова система.
Статистиката сочи, че в България средно 30% от жените в репродуктивна възраст (близо 500 хил. жени) страдат от миома на матката. Около 80% от случаите протичат без изявени симптоми. Основният симптом при миома е анормално кръвотечение. Понякога има болки в коремната област. Чест характерен белег за миома е стерилитетът.

Ако не се открие навреме, миомата може да се разрасне, да притисне други органи и да застраши живота на жената. В Отделението по гинекология на УМБАЛ Бургас все по-често пристигат пациентки за спешни операции, които са можели да бъдат избегнати, подчерта д-р Горанов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки