Ученици от Попово в час по родолюбие


Ученици от Попово в час по родолюбие
18 Февруари 2017, Събота


Младите българчета разговаряха за важни събития и личности от нашето минало, за човешките им качества и трудните решения, които са вземали

Автор: Десант

Учениците от осмите класове в Основно училище "Любен Каравелов" в Попово проведоха интерактивен урок по родолюбие, съобщава topnovini.bg. Те се срещнаха се с режисьора и основател на „НЕзабравимата България“ – Искрен Красимиров. Той пристигна в училището облечен в автентичната униформа на четник, която са носили бележити българи, защитавали честта на родината в различни периоди на националноосвободителните борби.

"Тържествено и емоционално, учениците проследиха примери  на родолюбие, с които е белязан пътят до свободата.  Разговаряха за важни събития и личности от нашето минало, за човешките им качества и трудните решения, които са вземали. Разкриха примера на Ботев и Левски и как съхраняваме и разпространяваме делото и заветите им. Отдадоха почит и уважение. 

Със своя ентусиазъм и любов към историята Искрен Красимиров докосна сърцата и развълнува подрастващите. Всички заедно намериха добрите примери от миналото, които ни дават повод за самочувствие и национална гордост", споделиха от учебното заведение.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки