Челен опит: Президентът на Замбия хвърли в затвор двама хомосексуалисти


Челен опит: Президентът на Замбия хвърли в затвор двама хомосексуалисти
06 Януари 2017, Петък


Ще ги пусне на свобода, когато единият от тях забременее

Автор: Дина Харизанова

С указ на президента на Зимбабве Робърт Мугабе правозащитните органи в южноафриканската република са тикнали зад решетките двойка мъже, които искали да сключат брак в столицата на държавата.

Както съобщава изданието „Mzansi live“, държавният грава обещал да ги освободи от затвора, когато един от хомосексуалистите забременее.

Изданието отбелязва, че на зимбабвийска територия не се толерилат хомосексуалните връзки и тяхното публично демонстриране.

Припомняме, че ексцентричният президент на страната Робърт Мугабе през лятото заповяда да арестуват олимпийския отбор на Зимбабве.

Членове на тима наистина се оказаха с белезници още щом кацнаха на летището в Хараре на 23 август. Причината бе, че не успяха да завоюват нито един олимпийски медал.

„Похарчихме толкова държавни пари за тези плъхове, наричащи себе си спортисти! – възмути се държавният глава и им размаха пръст: – Ако вие не сте готови да се жертвате и да спечелите дори четвърто-пето място, като нашите съседи от Ботсвана, то защо ще харчите парите ни?“.

Съдбата на зимбабвийските олимпийци в крайна сметка не бе така сурова, както в предишни времена. Те не бяха екзекутирани, нито изядени – обобщават медиите. Наложи им се само да отработят стойността на пътуването си до Рио.

По думите на Мугабе, той щедро приема, че държавата им е предоставила кредит, за да посетят Бразилия като туристи и очаква от тях да върнат парите, дори ако за това са нужни 10 години.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки