Камелия от Самоводене прославя България с отличия в модерния балет


Камелия от Самоводене прославя България с отличия в модерния балет
Камелия Къндева Снимка: Борба.бг
17 Ноември 2016, Четвъртък


16-годишното момиче има вече 13 златни медала от различни международни състезания, предстои й поредно участие в Москва

Автор: Десант

Камелия Къндева от Самоводене е на 16 години и вече има зад гърба си куп награди по модерен балет. Само за тази година тя е спечелила 13 златни медала на няколко международни конкурса. Което не й пречи да бъде и отличничка в математическата гимназия във Велико Търново.

Едно от най-важните й отличия е от Москва, където всяка година се провежда най-голямото танцово събитие в света. Камелия е трябвало да се пребори с тежка конкуренция – над 30 000 състезатели от 45 държави.

Преди няколко дни момичето се е завърнало от Белград. В Сърбия Камелия е спечелила 5 златни медала за солови изпълнения и още 6 за дует и трио. Тя е сред трите състезателки на търновския спортен клуб „Зоки“, които и догодина ще представят България в Москва. Участието им на 14-ата световна танцова олимпиада ще е безплатно.

Първата си световна титла Камелия всъщност е получила през миналата година в Хърватия. За да отиде в Пореч, тя е участвала в европейското първенство в Букурещ и е спечелила квоти за световния шампионат в Хърватия по съвременни танци.

След това, заради таланта и успехите си, девойката получава стипендия за обучение в балетна школа за съвременни танци в Рим, където казва, че е научила много. От една година ученичката е и сред успелите деца на страната във фондацията „Димитър Бербатов“.

„За мен танците са голямата ми страст и начин да изразявам себе си. Сигурно имам и талант, но мотивацията, дисциплината и амбицията са на първо място. Аз смятам, че когато човек иска нещо, намира начин, а когато не иска – търси причина“, разсъждава 16-годишното момиче.

Без подкрепа от близките обаче, тя признава, че трудно би постигнала толкова много успехи. В това начинание пък за нея намира време и баща й Валентин Къндев, който е началник на полицията във Велико Търново.
Източник: Борба.БГ


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки