Един българин преобразява Мадрид


Един българин преобразява Мадрид
Снимки: Boredpanda.com
20 Септември 2016, Вторник




Автор: Десант

Българинът Христо Гелов превръща скучните пешеходни пътеки, пресичащи улиците на испанската столица, в забележителни произведения на абстрактното изкуство.

Художникът е нарекъл проекта си „Funnycross“, което ще рече „Забавно пресичане“, съобщава артистичният сайт Boredpanda.com.

„Използвайки ярки цветове и геометрични фигури, Гелов вдъхва живот на застарелия вид на тези обществени места“ – отбелязва порталът. А самият майстор на тези пъстри арт инсталации споделя, че „забавното пресичане“ използва пешеходните пътеки, за да се намеси в градския пейзаж, като отправната точка на художествената намеса е метафората „Мост между два бряга“.

Гелов изтъква още, че тук не става дума само за естетика. Нашият талантлив сънародник се надява, че ярките цветове, вплетени в „зебрите“, ще повишат вниманието както на водачите на превозните средства, така и на пешеходците.

Българинът е завършил художествено-графичния факултет на университета Комплутенсе в Мадрид. След 20 години развитие на творческата и професионалната си дейност в областта на аудиовизуалната индустрия и мултимедийния дизайн, неговите творчески търсения се явяват мост между класическите форми на изразяване и изразителните средства в новите медии.

Той е автор на множество изяви по света и в родината си, като негови артинсталации са показвани във Велико Търново, София, Румъния, Бразилия и др. Сред най-интересните му проекти например са „облечените“ лъвове на входа на испанския парламент,


Една от разкрасените от българина мадридски пешеходни пътеки Христо Гелов


0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки