Над 300 марки на Третия бургаски фестивал на виното


Над 300 марки на Третия бургаски фестивал на виното
26 Юли 2016, Вторник


Повече от 300 марки качествени вина очакват посетителите на Бургаския фестивал на виното, който ще се проведе от 28 до 31 юли, за трета поредна година.


Освен българските, това лято бургаската публика ще има възможността да опита и вина от Италия, Испания, Германия, Чили и Аржентина.
Тема на тазгодишния фестивал е сортът шардоне. Националната лозаро-винарска камара организира конкурс за наградата "Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016" с професионално жури. Участващите в конкурса вина ще бъдат представени и на надпреварата "Изборът на потребителите".

Български и чуждестранни експерти ще водят майсторски класове и дегустации по темите: „Вината на Мелнишкия регион", „Винарската анимация - в избата и в ресторанта", „Златните вина на България - дегустация на български вина, медалисти от световни конкурси", „Грузинските вина", „Оранжевите вина" и други.
В хранителната зона ще се представят производителите на традиционни месни и млечни продукти и деликатеси. В гурме зоната ще се предлагат различни ястия според вината, които ще се дегустират. Ще има мини блек ангъс бъргъри, португалски рибни тапаси, прошуто, френски сирена и много други кулинарни предизвикателства.
Блиц-курсът „Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер Маурицио Ферери, тази година е на тема „Чашите за дегустация на вино".


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки