Как да се лекуваме с оцет


01 Август 2018, Сряда


Хем евтино, хем ефикасно средство за различни болежки

Автор: Десант

Рецепта 1 (при високо кръвно налягане): Салфетка или марля, сгъната на 4 слоя, се намокря с 9-градусов оцет.Подът се застила с целофан или найлон и върху него се слага така получения компрес, върху който болният стъпва с боси крака. Стои се 10-15 минути и кръвното се регулира.

Рецепта 2 (за повишаване на имунитета и защита от грип): Към 100 г настърган хрян се добавят 1 с.л. мед и 2 с.л. 9-процентен оцет. От готовата смес се приема по 1 ч.л. 3 пъти на ден 10-20 минути преди хранене, докато количеството свърши.

Рецепта 3 (при суха и мокра екзема): Смесват се добре 1 с.л. оцет (9%), 1 яйце и 1 л растително олио. Полученото мазило се нанася върху увредения кожен участък – след 17 часа и по желание при намаляваща Луна.

Рецепта 4 (при разширени вени): Сутрин и вечер преди лягане болните места се намазват с ябълков оцет, разреден с вода в съотношение 1:1. Успоредно с това два пъти дневно се изпива по 1 чаша вода с разтворени в нея 2 с.л. ябълков оцет. Курсът на лечение продължава два месеца.

Рецепта 5 (при хемороиди): Намачкват се 4 скилидки чесън и се смесват с 1 ч.л. мед и ¼ ч. л. оцет. Болните места се мажат 2 пъти на ден до подобряване на състоянието.

Рецепта 6 (при остеопороза): Добре измити черупки от 10 пресни кокоши яйца се смилат в кафемелачка или в хаванче. Полученият прах се слага в стъклен буркан и се залива с ябълков оцет, така че да се покрие. Оставя се да престои едно денонощие на тъмно място. Приема се по ½ ч.л. вечерно време, като курсът на лечение продължава не по-малко от месец.

Рецепта 7 (при радикулит): 2 пакета тамян (по 20 г) се разтопява в алуминиева лъжица над малък огън. Добавя се ¼ чаша ябълков оцет и внимателно се разбърква. В сместа се потапя памучна кърпа – може и стара носна кърпа, и се поставя върху болното място, след което се превързва с бинт. Компресът се прави ежедневно вечер преди лягане и се престоява с него цялата нощ, до изчезването на болката.


В категории: Новини , Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки