Валери Симеонов: Знаем кой плаща на циганките да се чаршафосват с бурки


Валери Симеонов: Знаем кой плаща на циганките да се чаршафосват с бурки
08 Април 2016, Петък


На 5 април съпредседателят на Патриотичния фронт и председател на НФСБ Валери Симеонов гостува в предаването на Нова телевизия „Здравей, България“.

Автор: Десант

Тук предлагаме със съкращения част от стенограмата на разговора в телевизионното студио. 

Водещ: Познавачи на исляма казват, че бурките, с които виждаме едни жени в Пазарджик да ходят по време на гледаните там дела за радикален ислям, са нетрадиционен за българските мюсюлмани подход към облеклото. Доколко смятате, че ще има ефект от въвеждането на забрана за носенето им?

Валери Симеонов:
Естествено, че ефект от това ще има. Всеки закон, който се спазва, дава своя резултат. Такава забрана съществува и в редица други държави  като Франция, Белгия и забележете – Турция!
В същото време, тези платени акции за чаршафосването на циганите от Пазарджик идват от Дианет – това е турската агенция по вероизповеданията, която има над 70 служители, командировани в България. Те живеят у нас и са пряко свързани с Главно мюфтийство. И фактически плащат на тези жени да носят бурките. При това, не само в Пазадржик, но и в други градове на страната ни – такива може да се видят и в Мадан, в Рудозем…

Това е засилено агресивно настъпление на исляма на територията на България, която, както знаете, в историко-политически план е свързана с Османската империя.
И все пак е парадоксално това, че в Турция е забранено носенето на бурка или фередже. Но у нас се прави, просто за да се покаже, че ислямът има своето място и разширява своите територии.
На разпространението на бурките и фереджетата трябва да се гледа така, както гледаме на разпространението на минаретата. Тук не става въпрос за вяра или за някаква необходимост от изповядването й чрез викането и воя на имамите. Това е просто маркиране на територия,  на това сме свидетели.


Водещ: Доколко търсенето на врага вкъщи, врага до теб няма да го провокира да стане опасен и агресивен? Има едно схващане, че точно така се радикализират хората. Или обратно – ако не се обръща внимание и не се прави нищо, радикализацията така или иначе ще се случи...

В. С.: Според мен и двата подхода – да се преекспонира опасността или да бъде пренебрегвана – са погрешни. Точно затова всяка държава трябва да вземе мерки в двата случая, така че да не се допуснат някакви крайни прояви на исляма, на каквито сме свидетели в Западна Европа.


Водещ: Смятате ли, че трябва да има законодателна промяна и каква трябва да е тя?

В. С.: Тя е абсолютно необходима и следва да е такава, каквато се прави на повечето места в Западна Европа. НФСБ обаче има малко по-крайни предложения и те са заложени в нашата програма още от 2011 г.
Например искаме във всички религиозни храмове – православни, мюсюлмански и всички останали – службите да се извършват само на български език. Второ, трябва да бъде забранено спонсорирането и финансирането от чужди държави за всички изповедания. Българското знаме трябва да се вее пред всеки храм.

И още нещо – всички вероизповедания следва да бъдат подчинени на Закона за счетоводството. В момента те извършват търговска дейност извън неговите правила, извън законите на страната ни. А държавата трябва да доминира, държавата трябва да е водещата. Пък който каквато си иска религия да изповядва. Това може да ни даде една по-висока степен на сигурност.


В категории: Интервю , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Тото
10.04.2016 05:13:01
0
0
...или коѝто плаща на бълващите под всеки саѝт тролове.
1
Васко
08.04.2016 17:58:00
0
0
Същия който ти плаща да бълваш говна от екрана
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки