Ще има ли в Кърджали нов вот за общински съветници


05 Февруари 2016, Петък


Общинската администрация в Кърджали продължава да е с вързани ръце. Причината вече продъни ушите на цяла България – месеци след последните местни избори от октомври

Автор: Гергана Костова

2015 г. новоизбраните общински съветници все не успяват да си изберат председател.
Вината за това, както отбелязахме и в предишните публикации по темата, е на ДПС. В групата на Движението всеки един от 24-ата съветници се смята за най-подходящия кандидат и дърпа чергата към себе си или пък лобира за някого след съответните пазарлъци и договорки. Защото е публична тайна, че поне в Кърджали постът на общинския шеф е най-сладката и мързелива служба с екстри.

В местната партийна структура на ДПС така и не могат да се разберат за номинацията  кой да застане начело на местния парламент.
Тези дни на партията с най-слабо влияние в региона – БСП, й писна и ще поиска разпускане на Общинския съвет и провеждане на нови избори за съветници, ако и на следващата сесия не бъде избран председател.

„Продължаването на тази ситуация  вече 4 месеца рефлектира пряко върху жителите на общината. Не е редно те да плащат за вътрешно-партийните боричкания при управляващите ГЕРБ и ДПС“, заяви председателят на групата на БСП в съвета Милко Багдасаров. Той отново подчерта, че съветниците на левицата няма да подкрепят нито кандидата на ДПС, нито този на ГЕРБ за председател на съвета. „И двата варианта са неприемливи за нас.

Вече няколко месеца ДПС и ГЕРБ – съдружниците от грабежа на страната с изтеглянето на нов 16-милиарден външен дълг, заблуждават обществеността, че са в опозиция, докато в същото време парламентарните им групи гласуват заедно всички необходими за оцеляването на Бойко Борисов закони. Няма как ГЕРБ да е в опозиция на ДПС  в Кърджали, а същото време да подкрепя и да гласува за Хасан Азис при избора му за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България“, коментира още социалистът, допълвайки, че самият факт че в ръководството на въпросната организация са избрани само кметове от ГЕРБ, ДПС и Реформаторския блок, ясно показва кой с кого управлява.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки