Как да се адаптираме бързо към есента и зимата


22 Октомври 2015, Четвъртък


За всеки е ясно, че организмът се адаптира към температурните и други особености на всеки сезон. За да стане това бързо и добре, от съществено значение е


работата на имунната система. По-долу поместваме няколко рецепти, които съдействат за засилване съпротивителните сили на организма и справянето му с типичните сезонни заболявания.

Рецепта 1: Чаша и половина стафиди, 1 ч.ч. орехови ядки, 0,5 ч.ч. сурови бадеми, кората на два лимона и 0,5 ч.ч. мед се смилат и смесват. Държи се ден-два на тъмно. Всяка сутрин се приема по 1 с.л.

Рецепта 2: 1 с.л. пшеница или ръж на трици се залива с 1 ч.ч. вода и се оставя да къкри около 30-40 минути, като се разбърква от време на време. След това се добавя 1 с.л. смачкани сушени цветове от невен и се вари още 5 мин. Изстудява се, прецежда се и добавя 1 ч.л. мед. Приема се по 1 с.л. три пъти на ден преди хранене.

Рецепта 3: 1 с. л. хвощ се залива с 200 мл вряла вода и отново се довежда до кипване. Престоява, докато изстине. Прецежда се и се пият 30 мл 3 пъти на ден.
Тази напитка е особено полезна и при епидемия от грип, както и след  боледуване. Трябва само да се има предвид, че плодовете от хвощ са противопоказни при пациенти с бъбречна инфекция или камъни в бъбреците.

Рецепта 4: 1 кг боровинки, 2 средни лимона с корите, но без семките и мед на вкус – всичко това се смила, разбърква добре и в подходящ съд се съхранява в хладилник. От сместа се прави чай чрез запарка.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки