Стена на забравените герои във Варна


Стена на забравените герои във Варна
09 Март 2015, Понеделник


Сдружението „Възрожденци Варна“ продължава патриотичното си дело за възхвала на българщината. След Стената на героите и Стената на спортната слава,


уличните художници замислят Стена на забравените герои.
Тя ще бъде посветена на светлите личности от нашата история след освобождението от турско иго и за нея все още се търси място. Това ще стане след като бъде завършена Стената на спортната слава, която се намира под Аспаруховия мост, по посока центъра.
Тя вече привлича погледи с образите на Дан Колов, Никола Петров, Станка Златева, Кубрат Пулев и Христо Проданов. Предстои до тях да се появят още петима български спортисти.
Над всички ще грее родното знаме и цитат, както в първата „Стена на героите“, изработена още през 2013 година, на пресечката на улиците „Захари Стоянов“ и „Христо Ботев“.

В нея са портретите на Васил Левски, Христо Ботев, Капитан Петко войвода, Георги Раковски, Георги Бенковски, Райна Княгиня, Баба Тонка, Паисий Хилендарски и картина на Баташкото клане.
„Възрожденци Варна“ е събрало изключително млади хора, които обявяват, че не принадлежат към нито една партия, а целта им е „пробуждане, обединение и възход на българския народ.


В категории: Новини , Епопея на забравените

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки