Българската мафия вече убива жени


Българската мафия вече убива жени
Татяна Стоянова
16 Януари 2015, Петък


Разстрелът на Татяна Стоянова – дясна ръка на кмета на Пазарджик – потресе града, където още не са забравили убийството на сестрите Белнейски

Автор: Драгомир Караиванов

Всряда около 200 полицаи и жандармеристи блокираха половин София и извършиха претърсвания и изземвания на 11 адреса. Сред тях един бе на прословутата ул. „Секвоя” в столичния квартал Бояна, където някога живееше Тодор Живков, а и днес се намират държавните вили, които би трябвало да обитават президентът и премиерът. Както и резиденциите и офисите на някои известни и недотам известни люде като банкерът Цветан Василев, днешния работодател на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов и някоя си Мила Георгиева.

Цялата патаклама бе заради споменатата дама, която освен доведена дъщеря на бившия шеф на столичната митница Христо Кулишев, се оказа бос на организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства (4 успешни и 4 неуспешни), наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества. Поне според съобщението на прокуратурата.

До края на деня бе съобщено за две убийства, показващи че българският подземен свят не се изчерпва с бандата поръчкови килъри на Мила Георгиева. Пред италиански ресторант в пловдивски парк бе разстрелян с няколко куршума от пистолет без заглушител Димитър Стоянов-Лудия, собственик на заложна къща и заместник-шеф на някаква федерация по бойни изкуства. Както и съпруг на Роси Черногорова, която според вещите в светския живот била известен топмодел.

Пловдивски електронни медии написаха, че заложната къща на убития служела за пране на престъпни пари, а лихварският бизнес на 38-годишния мъж бил много печеливш. Според  друга версия той е убит, защото е дал огромна сума пари в заем на някого, който е решил да не ги връща.
Другата жертва на тази черна сряда, в която бе открит новият политически сезон, е 55-годишният петрички бизнесмен и собственик на бар Орхан Джевизов, за когото се смята, че е станал жертва на битка за преразпределение на наркотеритории. Местното издание „Струма” озаглави информацията си „Убийство и на барман от канабисови барони”…

На следващия ден - в четвъртък, стотици жители на Пазарджик се простиха с Татяна Стоянова, която допреди дни бе началник на кабинета на кмета Тодор Попов и негов пиар. И още щеше да е негова дясна ръка, ако в понеделник, навръх именния й ден, 33-годишната жена не бе застреляна пред гаража си – с букет в едната ръка и ключовете от дома си в другата. Неизвестният засега убиец я е причакал и я прострелял четири пъти в гърдите и шията. След което дал два контролни изстрела в тила й и изчезнал сякаш е имал шапка невидимка. Всичко това – въпреки ранния час – едва 18,30 и независимо от оживеното място – в кооперацията на убитата има магазин, а наблизо – поне още пет плюс училищен двор и намиращите се в съседство ателиета на двама известни пазарджишки художници.

Никой не е чул гърмежи, никой не е видял нещо подозрително. Което означава, че убиецът е ползвал заглушител и освен това е притежавал завидно хладнокръвие. „Никой не заслужава такава съдба - да умре като куче, застрелян на улицата. Надявам се да разкрият убийците, да има възмездие". Това повтори на няколко пъти кметът Тодор Попов по време на специалната пресконференция, която даде в деня след убийството. Попов бе видимо разстроен, опитваше се да скрие сълзите си зад черни слънчеви очила, а после ги вдигна на тила си, неколкократно подчертавайки, че не вярва убийството на Татяна Стоянова да има каквото и да е общо с работата й в общината. Градоначалникът категорично отхвърли възможността убийството на подопечната му да е предупреждение за него.

„Не се страхувам за себе си, страхувам се повече, че обществото ни е болно и не знам как ще се оправят нещата", каза той, попитан дали ще поиска охрана за себе си. След което добави, че ако някой е искал да се разправи с него, в момента нямало да дава пресконференция.
Попов не се съгласи и с вероятността г-ца Стоянова да е осуетила важна сделка, след което да е била „поръчана”. "Какви сделки? Татяна никога не е била решаващ фактор за каквото и да е било. Тя координараше нещата в администрацията и отговаряше за комуникацията и медиите. В Пазарджик няма някакви огромни интереси, които да провокират подобно убийство", натърти той.

Във вечерите след убийството на Татяна Стоянова в Пазарджик местни журналисти се събираха на мълчаливо бдение със свещи на Моста на Лютата, близо до дома й. Мнозина носеха листове, на които пишеше: „Да говорим с думи, а не с куршуми”.

Депутат сравни убийството със смъртта на Ахмед Амин

Ден след показния разстрел на Татяна Стоянова в Пазарджик пристигна главният секретар на МВР Светослав Лазаров, за да ръководи лично разследването. Междувременно бившият шеф на НСС и настоящ председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов коментира по Нова ТВ, че би оприличил смъртта на Татяна Стоянова за пазарджишката община със смъртта на Ахмед Емин за ДПС, защото това е най-близкият човек до кмета на града. „Според мен основната версия, по която трябва да се работи, е нарушени икономически интереси", заяви Атанасов, който е депутат тъкмо от Пазарджик. След което допълни, че тукашната община се управлява тоталитарно, а убийството на Татяна Стоянова е заради обществени поръчки и публично-частно партньорство, като подчерта, че казва това неслучайно.

„Преди 2 месеца при мен пристигна сигнал за една много тежка обвързаност между представители на МВР и вътрешна власт, за тежко кадруване и тежки корупционни обвързаности, които мачкат бизнеса. Сигналът беше подписан от конкретен човек. Става дума за случай като „Белведере“, но на местна почва. Този сигнал го пратих в прокуратурата“, аргументира народният представител.

Още един пазарджишки депутат – Димитър Димитров от БСП Лява България – изрази съмнения, че убийството на Татяна Стоянова е свързано с икономически мотиви, тъй като тя е била „силният човек" в общинската администрация. Според него Стоянова е била основен фактор в решение на ОбС-Пазардик апетитен общински паркинг да бъде деактуван от публична в частна общинска собственост и продаден. Което и станало, но в търга си позволила да наддава фирма, която не познава правилата в Пазарджик.

„Следствие на което повече от половин година тази фирма не можеше да си получи депозита. Доколкото имам информация от Татяна Стоянова е било разпоредено да не се връща депозита като наказателна мярка спрямо фирми, които участват в търгове и повишават цената и не спазват правилата", каза Димитров и поясни, че става дума за юридическа кантора „Петков".
Димитров коментира и имотното състояние на Стоянова, което според него не отговаряло на заплатата на един общински служител – апартамент от 150 кв. м в новопостроена луксозна кооперация, скъп джип „Нисан Кашкай” и т.н.

„Кърваво писмо до кмета Попов”

Убийството на Татяна Стоянова е "кърваво писмо" до кмета Тодор Попов. Това заяви в интервю за пазарджишкия телевизионен канал „Телекабел” общинският съветник от БСП Румен Петков. Той потвърди казаното от депутата Димитър Димитров и определи Татяна Стоянова като важна фигура в общинската администрация. Петков бе категоричен, че началничката на кметския кабинет се е ползвала с големи правомощия и си е позволявала грубо да се меси дори в работата на общинските съветници, което е било забелязано от мнозина, тъй като заседанията на ОбС се предават пряко по местната  кабелна телевизия.

По думите на общинския съветник,  с работата си като дясна ръка на кмета Татяна Стоянова е накърнила нечии интереси, което е станало причина да бъде поръчано нейното убийство. Румен Петков припомни, че 52 решения на кмета за продажба на общинска собственост на безценица са били атакувани по съдебен път и повечето от тях са били отменени, така че при всички положения има недоволни и излъгани в очакванията си, а вероятно и загубили големи суми.

С подобни мнения изобилстват и коментарите във форумите на различни електронни медии, където убийството на Татяна Стоянова в продължение на дни бе водеща тема. В търсенето на нестандартен подход към случая в. „Пазарджишка Марица” дори взе интервю от астроложката Йорданка Игнатова - Дени,  която казва, че според звездите убийството на Татяна Стоянова е свързано с работата й, а шефката на кметския кабинет е била изнудвана от някого.

Някои биха казали, че в повечето страни по света има мафии и поръчкови убийства, но почти никъде не убиват жени и деца.  Може и да е така, но в държавите с „нормални” мафии. А у нас не се поколебаха да отвлекат невръстната дъщеря на смятания за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо, както и да разстрелят съвсем неотдавна, на 8 януари, строителния предприемач Митко Дамянов заедно със съпругата му Наталия. А оказва се, че вече има и дами – босове на банди за поръчкови убийства.


В сряда обискираха къщата на Мила Георгиева – доведената дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, оказала се тартор на банда за поръчкови убийства

В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Силвия
20.01.2015 17:24:20
0
0
Обществото и държавата ни все повече се скапват, а народът измира. Няма ли да се стреснете, вие горе, мислещи само за себе си?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки