Четири рецепти за уж нелечими болести


Четири рецепти за уж нелечими болести
18 Декември 2014, Четвъртък


Пелинът има свойството да възстановява скъсани мускулни влакна

Автор: Десант

Има заболявания, които фармацевтичната медицина класифицира като трудно- или въобще нелечими с наличните сега лекарствени средства. Сред тя са болките в коленете, скъсаните в резултат на претоварване мускулни влакна, червените парещи петна по краката и – най-вече – гангрената.

Любка Николова, наша редовна читателка на „Десант“, споделя с вас  простички и същевременно буквално вълшебни рецепти, които е почерпила от книгите, описващи народните методи за лечение и с които е излекувала себе си и други хора от описаните по-горе заболявания.

Болки в коленете
Много хора се оплакват от повече или по-малко силни болки в коленете, които не им дават да извършват известни движения с онази лекота, с която са свикнали преди години. Аз самата имах също такива оплаквания. Положението дори беше станало направо трагично, защото не само че не можех да клекна, да коленича, но и в леглото не можех от болка да си изпъна краката.

Излекувах се по следния начин. Вземат се два жълтъка, най-добре от домашни яйца. Разбиват се добре и в тях се разтварят 3 – 4 с.л. кълцана морска сол. Продължава да се бърка, докато се получи добре хомогенизирана смес с плътността на крем.

С него се намазват коленете, основно там, където болят. Върху намазаното след това се слага найлон, който от своя страна се привързва с ластичен бинт – има го в аптеките и струва 1 лев. Това остава на коленете 24 часа.

Когато го направих за пръв път, болките веднага отшумяха. След една седмица обаче пак се появиха. Приложих още веднъж същата рецепта и за мое облекчение досега, 2 години по-късно, вече нямам такива оплаквания.

Скъсани мускулни влакна
Мъжът ми беше претоварил ръката си и се получи такова скъсване в горната част на ръката му, до мишницата. Много го болеше, почти нищо не можеше да върши с ръката си, а мястото, на което се виждаше, че е скъсването, пожълтя, изтъня и стана с дебелина колкото китката му. Ходихме по доктори и те се чудеха къде да го пратят, та по оперативен път да възстановят скъсаната мускулна връзка.

Реших обаче да го лекувам сама със средствата на природната медицина. И успях. Това стана с пелин. В аптеките го продават в кутии. Взема се една и се запарва като лайката – за кратко и със само един пръст вода. След това напоената с водата трева се слага върху парче плат и се поставя върху мястото на скъсването. Отгоре се поставя найлон, като компрес. Закрепва се добре с бинт или нещо друго, което е подходящо.
Още първия път той получи облекчение. След това още веднъж направихме същия този компрес и оттам нататък ръката оздравя, възвърна си предишната големина и сега му служи както преди.

Червени петна по краката
И аз самата имах такива. Парещи и много болезнени. Лекуват се с кисело зеле. Поставят се листа върху петната. Завързва се с кърпа или бинт, за да не се мести.
Два – три пъти направих тази процедура и се отървах от тях. По този начин помогнах и на една баба, на която краката до коленете бяха червени и горяха от топлина.
Не знам дали обаче става с всяко кисело зеле, защото аз моето го правя по специален начин. Реже се кочанът, слага се морска сол – това е ясно. После обаче в бидона поставям и нарязан хрян, и червено цвекло, нарязана дюля, както и клонки от лоза, може и листа. От всичко това зелето, само след няколко претакания, остава свежо чак до юни.

Гангрена
Не съм я пробвала върху себе си, не ми се е налагало и дано не става. Знам рецептата от леля си, която пък я научила от майка си, моята баба. И тя е съвсем проста.
През пролетта, когато цъфтят билките и кравите са на паша, тогава се вземат техни изпражнения, полусухи, и се налагат на гангренясало място. И се привързват с кърпа.
Не мога да кажа колко време стои, вероятно трябва поне веднъж на ден да се сменя, но леля ми казваше, че тези изпражнения, поради съдържащите се в тях билки, съединили се в едно вещество в стомаха на кравата, издърпвали отровата и лекували. А мъртвата наглед тъкан се възстановявала.


В категории: Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки