Разпродават хотелите край Велико Търново


Разпродават хотелите край Велико Търново
Този хотел във Вонеща вода беше на БКП, мина през “Килърите”, сега го продават руснаци
31 Октомври 2014, Петък


Култови имоти сменят притежателите си заради кризата и взимания на банките

Автор: Здравка Христова

Над 50 хотела и къщи за гости край Велико Търново търсят нови собственици. Това означава, че всеки трети хотел край старопрестолния град е обявен за продан. Базите са в Арбанаси, Вонеща вода, Дебелец, Емен, Стражица, Лясковец, Свищов, Средни колиби, Златаришкия и Еленския Балкан, край Хаинбоаз. Притиснати от кризата и банките, много собственици търсят купувачи. Повечето от офертите са от това лято.

Вонеща вода държи най-високата цена. 1,5 милиона евро е офертата, обявена за бившата партийна база на БКП в курортното село край Прохода на Републиката.
Култовата почивна станция с 15 дка спортен комплекс, 24 дка парк с редки растителни видове и собствено захранване с минерална вода търси трети купувач в рамките на няколко години. През 2011 г. имотът беше продаден от последния му собственик – Георги Вълев, един от групата за поръчкови убийства, известна като “Килърите”, който от ареста сключи сделка за него за 840 хил. лв. с едни руснаци. Те го реновираха и сега на свой ред го продават, но близо четири пъти по-скъпо.

На тезгяха е и емблемата на Горна Оряховица - хотел „Раховец”. Цената му е 1,3 млн. евро. Легловата му база е за 130 места и ВИП секция.
За хотелския комплекс с басейн и 20 дка двор в горите под Петропавловския манастир край Лясковец оферираната продажна цена е 850 000 евро. Легловата база е със 100 места, ресторант, лятна градина, конферентна зала, басейн и паркинг от 5000 кв.м.
800 000 евро искат през агенция за недвижими имоти собствениците на почивната база до Килифаревския манастир. Хотелът е на бившата заместник-кметица на Велико Търново Стефка Танева и има 60 легла, 2 ресторантски зали за 120 човека, лятна тераса, басейн с олимпийски размери, тенис корт, зоокът, барбекю с пещ, паркинг.

590 000 евро е цената на хотел „Загорие” в Арбанаси, личи от обявата. Имотът принадлежи понастоящем на изявен активист за защита на горите. Построен в типичния арбанашки стил, хотелът съчетава в себе си възрожденски дух и модерен съвременен интериор. Разполага със 7 двойни стаи и 3 апартамента, ресторант, сауна, лятна градина с басейн.
700 000 евро е цената за завършен само в груб строеж и без всякакво оборудване хотел с ресторант в архитектурния резерват. На пазара са изкарани още десетина почивни и хотелски бази в Арбанаси.

В Елена и живописните махали за продан са още десетина хотела и къщи за гости. Цените са от 52 000 до 570 000 евро. От 2012 г. нови собственици търси хотел „Корона” в Дебелец, чийто първи притежател беше Иво Карамански. Обявената в момента цена е 200 000 евро.
Най-евтина е почивна база със стари бунгала край Павликени. Само за 50 000 лева за продан е обявен парцел от 14 декара до село Росица. Повечето от постройките са масивни, но се нуждаят от реновиране. В границите на имота, насред 20-годишна гора, са изградени 2 изкуствени езера.
Още три почивни бази - къща за гости в Беляковец, профилакториумът в Камен и семеен хотел в Елена, се продават от частни съдебни изпълнители с възбрана от банки след просрочени ипотеки.


За 1,3 млн. евро може да се купи емблемата на Горна Оряховица - хотел „Раховец”

В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Стоян
31.10.2014 17:58:57
0
0
От юг могат да заповядат да си закупуват.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки