„Номерът на звяра“ пред българска публика


„Номерът на звяра“ пред българска публика
„Айрън Мейдън” (от ляво надясно): Дейв Мъри, Яник Гиърс, Брус Дикинсън, Стив Харис, Нико Макбрейн, Ейдриън Смит
15 Юни 2014, Неделя


Легендите „Айрън Мейдън” ще ни смаят с хитове от 80-те

Автор: Веселин Максимов

Хевиметъл иконите „Айрън Мейдън” отново ще ударят у нас, за радост на поколенията почитатели на тежкия звук, които все още се кълнат в тях. Не остана – концертът в зала „Арена Армеец” е на 16 юни, а пристигащите фенове ще имат възможност добре да подгреят преди шоуто.

И изобщо не става въпрос за твърд алкохол или бира. По-рано, към 15 часа на специално оградено място пред залата започва купон с рок диджеите от клуб „Рока Рола”. Данчо Стълбицата и Васко ще пускат не само парчета на „Мейдън”, а и култови изпълнения от тези времена.

Ако вече имате билет и тръпнете от очакване, трябва да знаете няколко важни неща – входовете на залата ще отворят точно в 18 часа. Тъй като се очаква движението да бъде много натоварено, защото по булевард „Цариградско шосе” продължават ремонти, добре би било да пристигнете по-рано със своите автомобили или да използвате градския транспорт.

Подгряващи са шведите от група „Призрак”. Те ще забият първите акорди в 19.40 часа и трябва да приключат в 20.30. Легендите от „Желязната дева” ще се появят на сцената около 21.00 часа, а тяхното шоу ще продължи поне два часа.
Организаторите обещават чудно светлинно шоу, пироефекти и изправящи косата превъплъщения на талисмана на групата – грамадната кукла ЕДИ.

Концертът е част от успешното им турне Maiden England Tour, започнало преди около две години в Съединените американски щати и Канада и преминало вече през четири континента. Очаква се, когато приключи на 5 юли, то да бъде видяно от над два милиона зрители от целия свят.

Неостаряващият и енергичен фронтмен Брус Дикинсън, смятан за един от най-интелигентните и начетени хевиметъл музиканти в целия свят, отправи специален поздрав за българските фенове. Той, басистът Стив Харис, китаристите Дийв Мъри, Ейдриън Смит, Яник Гиърс и барабанистът Нико Макбрейн обещават у нас да изпълнят най-вече хитове от 80- те, с които спечелиха умовете и сърцата на милионите рокаджии по света.

Ако сте фен на тежкия рок, дори и не на „Айрън Мейдън”, със сигурност можете да разкажете, ако не в детайли, по ноне в най-общи линии историята на легендарната британска банда.
От 1976 година насам, когато основателят Стив Харис напуска тогавашната си група и се сеща за средновековния уред за мъчения „желязната девица”, до днес са изминали много десетилетия. „Мейдън” бяха и си остават марка.

И със стария певец Пол oи Ано (вече заприличал на жалко подобие на себе си заради наркотиците, които употребявал, станали причина да бъде изхвърлен от бандата), и с първия барабанист Клайв Бър (починал преди няколко години от проблеми със сърцето), и със сегашния легендарен състав, добавил Яник Гиърс като трета китара, групата все още има какво да даде на своите почитатели.
На 16 юни феновете ще видят емблематичната им „Номерът на звяра” и на българска земя.


На концерти бандата винаги се раздава напълно Незабравима вечер очаква на 16 юни българските фенове Групата пътува на турне със собствен „Боинг”, пилотиран от певеца Брус Дикинсън

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки