Партията на СКАТ разшири своята мрежа от структури


Партията на СКАТ разшири своята мрежа от структури
Много от присъстващите на учредителното събрание в силистренското село Белица попълниха заявления за членство в НФСБ
14 Март 2014, Петък


Много българи продължават да се обединяват под знамето на най-българската формация „Национален фронт за спасение на България“.

Автор: Янко Георгиев

А през изминалата седмица се учредиха нови четири структури на партията на СКАТ.
Първата от тях бе учредена в пловдивското село Куртово Конаре на 7 март, където десетки обикновени хора, милеещи за съдбата на България, се стекоха, за да застанат зад идеите на патриотичната формация. Във форума взеха участие регионалният координатор за Пловдивска област Димитър Димитров и лидерът на НФСБ-Пловдив Константин Гаров.
Жителите на селището, прочуто с това, че в него през 1894 г. е смлян първият червен пипер в България, изразиха своята тревога от антибългарското управление на новата тройна коалиция.

За председател на местните родолюбци единодушно бе подкрепен Наско Стоянов, който отбеляза следното: „Аз и моите съселяни възлагаме своите надежди за бъдещето на НФСБ, защото това е единствената политическа сила, която честно и откровено е разкривала недъзите на нашето общество и не се спира да разкрие корупционните схеми на висшите ешелони на властта.“

В работата ще му помага Костадин Генчев, който стана секретар на НФСБ в Куртово Конаре.След избора на ръководство се разгоряха бурни дебати за целите и програмата на партията на СКАТ. Според маджарци, положението в България става все по-тежко и всички, които милеят за отечеството, трябва да се обединят и заедно да работят срещу олигархията и гибелната коалиция на БСП, ДПС и „Атака“. Присъстващите изразиха тревога от случващото се в региона, който се обезлюдява с всеки изминал ден заради миграцията на младите хора, които бягат оттук поради липсата на професионална перспектива. Заради намаления брой на децата Куртово Конаре е заплашено със закриване на единственото училище в селото.

Местните хора, подобно на мнозинството от нашите сънародници, са възмутени от антибългарското управление на новата тройна коалиция. „След днешната среща се убедих, че желанието за социална справедливост е по-силно от всякога и затова жителите на селото вярват, че точно Националният фронт е силата, която може да защити интересите им и да им осигури достоен живот“, заяви в края на учредителното събрание Димитър Димитров.

Към голямото семейство на Националния фронт на 9 март се присъединиха и жителите на силистренското село Белица. Десетки обикновени хора, милеещи за съдбата на България, се стекоха в салона на местното читалище, за да подкрепят новата общинска структура на родолюбците. Специален гост на форума беше регионалният координатор за Силистренска област Йордан Ковачев. „НФСБ е политическа сила, която се бори за запазване целостта на скъпата ни Родина и за съхраняването на българската нация. За нас интересите на България стоят над личните и партийните – това е, което различава коренно НФСБ от компрометираните и корумпирани политически сили на прехода“, обърна се той към присъстващите.

Единодушно бе гласувано доверие на Тодор Чакъров да оглави новата структура на партията на СКАТ.
„Предстои ни много работа, за да превърнем идеите и програмата на НФСБ в реалност. Важна цел също е разширяването на влиянието на партията сред младите хора в региона и привличането на нови членове“, подчерта новоизбраният председател. В отстояването на родолюбивата кауза ще му помага Стоян Стефанов, който бе избран за секретар на партийната секция.

Йордан Ковачев отбеляза, че доверието към партията на СКАТ в Силистренска област расте: „Интересът към идеите и програмата на Националния фронт е голям. Присъединяват се все повече съмишленици, които имат желанието да работят за каузата за спасение на Отечеството“.
Към най-българската партия на 10 март се присъединиха и десетки жители на врачанското село Баница. Те се стекоха в салона на местното читалище „Светлина“, за да подкрепят учредяването на структура на НФСБ.
За да се запознае с проблемите на хората от селото, известно със своите топли минерални извори, специален гост на форума бе областният координатор за Врачанска област Георги Ценов.

С пълно мнозинство за лидер на местните патриоти бе избран архитект Сашко Сираков, който като основна цел на новата структура изтъкна привличането на млади хора към родолюбивите идеи на формацията и осигуряването на условия за техния по-добър живот.
„В Баница нямаме вече училище, а младите семейства са принудени да пътуват ежедневно до съседни селища, за да оставят децата си на детска градина. Ние ще работим това да се промени, защото обезлюдяването ще заличи не само селата и малките градчета, но и цялата страна“, заяви Сираков. В работата ще му помага Пламен Тошев, който бе подкрепен за секретар на НФСБ от родолюбците от врачанското село. Той изрази своето убеждение, че партията на СКАТ е единствената политическа сила, обединяваща честни и открити хора, за които националните интереси и добруването на българския народ са над всичко.

Идеите на Националния фронт намериха съмишленици и в шуменското село Осмар, известно със своите качествени вина и прочутия „Осмарски пелин“. На 11 март там бе създадена местна партийна секция на родолюбивата формация. Специален гост на учредително събрание бе регионалният координатор за Шуменска област Велчо Василев, пред когото присъстващите на срещата изразиха мнението, че само патриотична партия като НФСБ ще може да защити достойно интересите на страната и българския народ.
За председател на местните родолюбци бе избрана Наталия Стефанова, която е известна сред своите съселяни като честен и почтен човек.

„Омръзна ни 24 години да ни управляват едни и същи хора. В Осмар искаме промяна на статуквото, сигурност в утрешния ден за нас и нашите деца. За нас носител на тази промяна е Националният фронт“, сподели тя. Неин помощник ще бъде Йордан Йорданов, подкрепен за секретар на новата организация.

Като своя основна задача в близките месеци новоизбраното ръководство си поставя подготовката за предстоящите евроизбори през май, като целта е да бъде повишен резултатът на Националния фронт от миналогодишния парламентарен вот, когато в Осмар родолюбците получиха 4 процента от гласовете на местните избиратели.
Срещата показа, че в Осмар има много будни и интелигентни хора с чувство за отговорност за съдбата на България. „Предстои ни ежедневна работа, като ще насочим своите усилия за привличането на нови членове и така да се подготвим за евровота“, обобщи своите впечатления от учредителното събрание регионалният координатор за Шуменска област Велчо Василев.


За да се запознае с проблемите на обикновените хора във врачанското село Баница, специално бе дошъл регионалният координатор за Врачанска област Георги Ценов

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки