Нов паметен знак за Апостола


21 Февруари 2014, Петък


На 8 ноември 2013 г. в село Новоселяне, община Бобов дол, се проведе Учредително събрание за създаване на Инициативен комитет за изграждане на паметник на Васил Левски.



Негов председател стана кметският наместник Васил Ранчев. 
Тази идея бе продиктувана от факта, че в Новоселяне през 1867 г. Апостолът на свободата създава първия таен революционен комитет в Дупнишкия край. Тогава той се подвизава в къщата на свещеник Симеон Радов (поп Шунур), легализиран пред турските власти като майстор строител и бояджия, като в течение на 20 дни от пребиваването си в делото активно взима участие и в строителството на възрожденската църква „Св. Теодор Тирон“.

Към момента е в ход кампанията по набиране на средства за изграждането на паметника на големия наш национален герой. Всички от Инициативния комитет сме твърдо решени да постигнем тази цел и ще сме благодарни на всеки, който ни подаде ръка за осъществяването й. Ако някой може да ни предостави готов бюст-паметник на Апостола, също ще ни бъде от голяма полза.
Даренията в подкрепа на благородната ни инициатива се събират в банкова сметка:



Юробанк България АД
BG20BPBI79254060904201
Васил Драгомиров Ранчев

Инициативен комитет
за изграждане на паметник на Левски
с. Новоселяне, общ. Бобов дол


В категории: Горещи новини , Трибуна

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Родолюбец
27.02.2014 15:34:58
0
0
Харесва ми идеята. Нека всички родолюбиви българи да подкрепим тази идея и да дарим средства за издигане на паметник. Приканваме всички да помогнат с каквото могат, за да се подкрепи делото. Нека да изградим единствения паметника на този велик българин в Бобовдолско.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки