Ректорът на УНСС разреши нова мега чалготека


Ректорът на УНСС разреши нова мега чалготека
В затворената вече прословута чалготека „Ориент 33”се лееха алкохол и чалга ритми до зори. Сега заведението отново ще „възкръсне“ с благословията на ректора на УНСС
19 Декември 2013, Четвъртък


Крайно време е престижните държавни университети да спрат да подкрепят и насърчават опростачването на младите българи



Вместо да зарадва в навечерието на светлите Коледни празници студентите от УНСС с откриване на нова библиотека, нов компютърен център или реновирана спортна зала, академичното ръководството на Университета за национално и световно стопанство реши специално да се погрижи и да допринесе за увеличаване броя на нощните фолк клубове и ресторанти в Студентски град, които и без това са десетки на брой.

Заради шокиращата си и скандална заповед на с № 2013 от 25 септември 2013 г., с която определя коя ще е фирмата наемател на новата дискотека в Стол № 33 в Студентски град за срок от цели 10 години, ректора проф. Стати Статев следва незабавно да подаде оставка. Усилията му да отвори наново хлопналата врати преди година след обществен натиск и протести прословута чалготека „Ориент 33” влизат в противоречие с обществения интерес, тъй като за никого не е тайна, че налагането и лансирането на чалга културата е едно от най-уродливите и отблъскващи явления на българския преход.

А все пак мисията на Университета за национално и световно стопанство е да формира високообразовани личности, които да водят обществото към по-съвършен и хуманен свят, както и да обогатява и затвърждава своя облик на динамично развиваща се модерна европейска образователна и изследователска институция. Но с всички свои действия и решения в подкрепа на чалга индустрията и налагането и популяризирането на пошлия музикален жанр проф. Статев нагледно показва, че не е достоен да бъде ректор на най-голямото и старо висше икономическо училище в Югоизточна Европа.

Притеснени сме от и без това сложната и изострена криминогенна обстановка в Студентски град, възникнала заради многобройните чалготеки и нощни барове, които са „превзели” кампуса и работят до зори. Повече от сигурно е, че поредният нов фолк клуб, който предстои да бъде открит с благословията на ректора на УНСС, допълнително ще усложни и влоши ситуацията в студентското градче. Всеизвестно е, че десетките функциониращи чалготеки в района, в които по цяла нощ се лее твърд алкохол със съмнително качество, генерират потенциална престъпност – край тях периодично в малките часове стават побоища и инциденти.

По тази причина настояваме скандалните търгове в УНСС за новите питейни заведения и фолк дискотеки да бъдат незабавно отменени. Разчитаме, че просветният министър проф. Клисарова ще изземе от ректорите на столичните университети всички обекти държавна собственост, които те са отдали неправомерно под наем за нощни клубове. Очакваме официално становище и от Националната агенция за оценяване и акредитация дали одобрява политиката на ректора на УНСС да „трансформира” предоставената му за учебни цели държавна материална база в чалга клубове и питейни заведения.

Ако въпросната агенция осъществява стриктно вмененото й по закон следакредитационно наблюдение и контрол по програмното оценяване и акредитация на висшите училища, срамната рентиерска дейност на ректорите на държавни университети трябва веднъж завинаги да бъде преустановена, тъй като води като резултат до опростачване и чалгализиране на младото поколение.

Гражданско сдружение
„Майки срещу насилието
в Студентски град”



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки