Октоподът Волен Сидеров


Октоподът Волен Сидеров
Волен Сидеров в Москва през 2002 г., в компанията на Ръс Граната, Юрген Граф, Фредрик Тобен, лидера на Ку-клукс-клан Дейвид Дюк и др. Особен интерес представлява мъжът на първия ред най-вляво - мароканецът Ахмед Рами
06 Септември 2013, Петък


Неизвестните тайни на псевдопатриота, които обясняват неговата подкрепа за пагубната коалиция ДПС-БСП

Автор: Георги Иванов

Обществена тайна е, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е обвързан в мрежа от бизнес и лични зависимости. За период от повече от 20 години, той е влязъл в контакти, съдружия и фирмени участия, които в ретроспекция дават обяснение за действията на псевдопатриота и за неговата подкрепа на пагубната коалиция ДПС-БСП.
Всичко започва преди повече от 18 г. в една наглед невзрачна фирма –„Куриер-север“. В тази фирма Волен Сидеров участва с няколко фигури от бившата комунистическа номенклатура.

Единият е Степан Ерамян, бивш отговорен секретар на в. „Работническо дело“, а след това и издател на вестник "Марица". Неговото име се свързва и с масонската ложа в Пловдив. Вторият е  Георги Апостолов, член на УС ПП “БКП-Георги Димитров”. Съсобственик на фирмата „Куриер-север“ е и юридическо лице - фирмата "Панорама прес".
Поглеждайки досието на "Панорама прес" виждаме, че тя се управлява отново от Волен Николов Сидеров и от юридическото лице “Артстрой”.

Кой се крие зад фирмата „Артстрой”? Управителите на “Артстрой” са по същата схема съюз между юридическо и физическо лице. Фирмата съсобственик е ФК-ИФФ-ЕООД, която е в съдружие с Красимир Павлов Илиев, един от най-богатите хора в България.
С други думи, Волен Сидеров управлява, заедно с Красимир Илиев, фирма "Панорама прес". В Търговския регистър като собственик на това дружество е записано още едно име – това на Нели Ганчева Колева. Именно Илиев и Колева са пряката връзка на Сидеров с олигархията.

Красимир Илиев, чрез фирмата „Бромак“, е в съдружие с двама емблематични за годините на преход у нас олигарси - Максим Жеков Димов и Цветан Радоев Василев (собственик и управител на „Корпоративна търговска банка“, в която се намира огромна част от държавните пари). За банкера се знае, че е в тесни контакти с Ирен Кръстева и Делян Пеевски, които са пък притежатели на огромна медийна империя и собственици на печатницата на „ИПК-Родина“. Точно там през 2011 г. се печата и вестник „Атака“. 
На практика именно в бизнес участията на Волен Сидеров се крие истината за много от решенията му и обратите в  поведението му в парламента.

Подобни политически марионетки са основният инструмент на задкулисието и олигархията в тъмните им дела. Ето един пример. През далечната 2002 г. малко познатият на българската публика Сидеров получава покана от Москва, за да участва в международна конференция на тема „Глобалните проблеми в световната история“.

На пръв поглед – нищо особено, поредната проява против глобализацията. Тя обаче се организира от московската Хуманитарно-социална академия, както е преименувана бившата Централна школа на съветския комсомол. Тогава той се снима със следните прочути „отрицатели“ на Холокоста и служебно доказани антисемити: Ръс Граната (САЩ), Юрген Граф (Швейцария и Белорусия), Фредрик Тобен (Aвстралия). На фотоса се вижда и лидерът на Ку-Клукс-Клан Дейвид Дюк.

Особен интерес представлява и  мароканецът Ахмед Рами. Принуден да бяга от родината си, той живее от 1973 г. като политически емигрант в Швеция. За Ахмед Рами може да се прочетат много неща в интернет. Той е известен като открит ислямист, приписват му се и контакти с Ал-Кайда. Именно след тази конференция изгрява звездата на Сидеров.
Кой е Максим Димов?

Проследявайки връзките на Волен Сидеров с олигархията, няма как да подминем това име. Бивш подуправител на БНБ, бивш депутат от ДПС и НДСВ, известен като ковчежника на царя, съдружник на Цветан Василев в „Бромак“, съдружник на Пламен Орешарски в „Нова България-АД“ - всичко това е Максим Димов.
Тези факти обясняват как стана така, че олигархията си назначи за премиер Пламен Орешарски чрез златния глас на Волен Сидеров.

Още една фирма привлича вниманието - „Енергони“. Тя пък е разковничето, защо Сидеров се отметна през 2009 г. и от антибойковист стана пръв лакей на  лидера на ГЕРБ.
И покрай това дружество отново срещаме името Максим Димов – чрез руските капитали, които той управлява в „Руснефтехим България“, която пък е акционер в „Енергони“.
Но най-интересното е, че зад „Енергони“ стои един-единствен патент на стойност над 500 милиона. Нарича се „Метод за изграждане на вятърна електроцентрала“, собственост на „Енергони“ АД и носи номер 64239. И досега остава неясно дали тази оценка е реална, или не при положение, че става дума за нематериален актив. Освен това, фирмата получава и три лицензии от ДКВЕР за изграждане на ветроенергийни паркове.

На 28 февруари 2011 г. общото събрание на дружеството е овластило СД и изпълнителния директор на „Енергони“ за сключване на сделка по чл.114, ал.1, относно взимане на следните заеми:

- вземане на заем от Михаил Георгопападакос (член на СД и изп. директор, акционер над 25%) в размер до 250 млн. лв., срок 1 година с възможност за продължаване до 5 год.
- вземане на заем от Йоанис Никитакис (член на СД) в размер до 250 млн. лв., срок 1 година с възможност за продължаване до 5 год.
- вземане на заем от Емануел Джанос (член на СД) в размер до 250 млн. лв., срок 1 година с възможност за продължаване до 5 год.
- вземане на заем от Йоанис Дагретзакис (акционер, притежаващ под 5% от капитала) в размер до 250 млн. лв., срок 1 година с възможност за продължаване до 5 год.

Заемните средства ще се използват за финансиране на основната дейност на дружеството, във връзка с проектиране и изграждане на енергийни съоръжения.
Тези „сделки“ накараха Комисията за финансов надзор да сезира ДАНС за пране на пари, тъй като практически „Енергони“ не развива никаква дейност.

Самата фирма е борсов фантом. В един момент нейната капитализация е над 2 милиарда лева, а месеци след това пада драстично. Цената за една акция при номинал 1 лв. достига след серия от борсови операции до 4 лева. Една година след това тя пада до смайващите 1 стотинка за акция. Подобни финансови маневри са присъщи основно на фирмите, през които се препират колосални средства. В чужбина подобни компании веднага биват разследвани и сваляни от борсовата търговия.

Счита се, че една от задачите на Пеевски като шеф на ДАНС е била да заличи случая. Всички знаем колко добре обслужва тези олигархични интереси Волен Сидеров като председател на комисията за антикорупция в парламента.
Естествено олигархията се отплаща с разпъване на чадър за безчинствата на Сидеров, финансиране на изборите и прикриване на престъпленията. Така октоподът Сидеров се вплита в цялата олигархична схема и продължава да ползва финансови и  политически дивиденти.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки