Работният им ден


03 Май 2013, Петък


25 април (четвъртък), 20.00 ч. Пред медиите Марин Райков гордо заявява, че е привикал по тъмна доба боса на „Лукойл“ Валентин Златев и шефа на митниците Ваньо Танов.


Скандалът с отнетия лиценз на рафинерията е наречен от премиера „микродрама“.
„Постигнахме съгласие да бъде извършена проверка по най-бързия начин и да се установи дали са верни уверенията на Златев, че всички измервателни уреди са налице и функционират в съответствие с изискванията", признава Райков и уточнява чистосърдечно: „Вярвам на уверенията на Валентин Златев“. Той и Бойко Борисов му вярваше.

26 април (петък), 12.30 ч. Държавата се тресе от скандали и СРС-та, но за премиера е по-важно да се подмаже предизборно на „мургавите“ ни събратя. Райков се среща с неправителствени организации, занимаващи се с интеграцията на ромите. Той не пропуска да заклейми прословутия „език на омразата и с „наратива на Ахмед Доган“ заявява: „Интеграцията е двупосочен процес, който предполага не само изграждането на рефлекс на толерантност спрямо малцинствата от страна на мнозинството, но също така и едно проактивно и системно усилие на представителите на малцинството, насочени към успокояване на емоциите в обществената среда.“ Ако някой разбра нещо, да се обади.

15.00 ч. ГЕРБ уж ги няма, но пиар акциите продължават. Регионалният министър Екатерина Захариева заедно с шефа на агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров прави първа копка на обходния път на Враца.

27 април ( събота), 10.30 ч. Безсмислените занимания на служебния кабинет продължават. Икономическият министър Асен Василев открива изложение на производители в областта на хранително-вкусовата промишленост и земеделието. Василев се хвали : „При служебния кабинет над 200 милиона лева са тръгнали към българският дребен и среден бизнес.“ Той обаче пропуска да спомене, че 150 милиона от тези средства всъщност са дошли от европрограмите.

30 април (вторник), 13.00 ч. След заседанието на правителството Райков съобщава на журналистите това, което в България се знае от всеки: „54 процента от депозитите на държавните дружества се намират в една банка. Това говори недвусмислено, че трябва да има правила за депозирането на парите на държавните фирми“. Премиерът обаче отказва категорично да назове името на финансовата институция, защото било „банкова тайна“. Новите правила за управление на финансовите средства на държавните дружества обаче щели да влязат в сила чак след изборите.

15.00 ч. Най-сетне министър-председателят обръща внимание на скандала със СРС-тата. На специална пресконференция заедно с министрите Петя Първанова и главния прокурор Сотир Цацаров, Райков философства: „Там, където някои искат да виждат скандал, аз виждам демокрация и работещи институции.“


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки