Чудодейно изцеление с добра храна


Чудодейно изцеление с добра храна
11 Април 2013, Четвъртък


Леля Ети от Герман се спасява от рака и неговите метастази със строга диета


Има хора, които не вярват, че човек, обречен от неизлечима болест, може да се вдигне на крака и да продължи пълноценно живота си. Все още такива случаи звучат като легенди и се смятат за чудо. Но преживяванията на Ети Лозанова от софийското село Герман са повече от реалност.

Дори лекарите, които са я лекували, не могат да повярват, че е жива и е оцеляла след страшната диагноза, която й поставят – рак на дебелото черво. Всъщност самото й лечение се оказва доста по-страшно и от коварното заболяване. Зареждат се една след друга операции – коя от коя по-сложна и тежка. Изрязват й половината от червата. Подлагат я на поредица от химиотерапии, следствие на които получава увреждания на костите и белия дроб.

Към палитрата от диагнози на нейно име се добавят и белодробен енфизем, астма, коксартроза. От процедурите получава изгаряне на очния нерв, получава и тромбофлебит. Стига до 100 процента инвалидност. И като капак се оказва, че из тялото й са плъзнали метастази на рака.
Лекарите вдигат безпомощно ръце и се предават, признавайки си, че повече нищо не могат да направят за нея.

Така отписана от света на живите, Ети се прибира вкъщи и първата й работа е да прочете книгите на проф. Христо Мермерски, посветени на здравословното хранене. Въпреки че едва се държи на краката си, жената се захваща сама да си приготвя храната. Всеки ден тя си замесва хляб от пълнозърнесто брашно и слага на трапезата си само домашни продукти – месо от домашно отглеждани животни, мляко от селските крави, плодове и зеленчуци от собственото си стопанство... И днес се подписва с двете си ръце и уверено твърди, че „борбата да оцелееш след такива премеждия е свързана само и единствено с храненето“. И с много труд – добавя още препатилата българка. Труд, който е нужен да си приготвиш сам всичко, каквото ти е нужно.

Ети споделя, че тайната на нейното оцеляване се крие в строгия й режим на хранене и точното му спазване.
Сутрин за закуска жената приема 5 различни неща. Първо, взима на гладно 1 с. л. сусамов тахан. След това пие отвара, приготвена като 20 листа от индрише се варят в половин литър вода, след което към нея се прибавя 1 к. л. мед и лъжичка ябълков оцет (естествено, домашно приготвен). После взима по 2 с. л. сироп, приготвен от плодовете на черния бъз (в „Десант“ преди време подробно описахме начина на получаването му). При по-леки случаи тя съветва да се взима по 1 лъжица от него.

Идва ред на специално приготвен червен лук. Той се нарязва наситно и се намачква добре с оцет (за една доза се използва една третинка от главата). Взима 1 с. л. от така обработения лук, смесена с 1 с. л. мед плюс 10 капки клеева тинктура и 1 с. л. ябълков оцет. За подобряване на вкуса долива и малко отвара от лайка. Накрая пие чай от цикория, като вари билката в 150 г вода, като прибавя към него и малко ленено семе.

На обяд леля Ети си приготвя специална здравословна салата, която наистина изисква да й се отдели доста време, докато стане готова за консумация. Първо, взима глава червено цвекло, като ползва от нея за една салата примерно само една трета. Настъргва я и изтисква сока. Взима 2-3 с. л. от него и ги изпива. Нарязва ситно кромид лук и го задушава в зехтин. Към него прибавя и настърганото червено цвекло, от което вече е отделила сока.

Всичко това се прибавя към предварително настъргана половин ряпа и 1 морков. Салатата подправя с дресинг, приготвен от 3-4 настъргани скилидки чесън, смесени с ябълков оцет и зехтин. Отгоре наръсва с лимонов сок. Преди това на гладно изпива още един чай от цикория. Тук леля Ети изрично подчертава, че настъргването на зеленчуците не трябва да става с метално ренде, а е добре да се използва порцеланово или в краен случай пластмасово.

Към 17-18 ч. жената пие по 1 чаша прясно мляко, в което е добавен сокът на 1 лимон, 1 с. л. домашен ябълков оцет, 15 капки клеева тинктура, 1 к. л. зехтин и 1 скилидка чесън.
Вечерята отново започва с изпиване на гладно на чай от цикория. След което задължително се яде само и единствено от млечния еликсир по рецептата на проф. Мермерски. Ети Лозанова го прави като към 1 бурканче кисело мляко (което тя си приготвя сама от домашно прясно мляко) прибавя 1 ч. л. ябълков пектин, 2 с. л. орехови ядки, 25 капки клеева тинктура, 1 с. л. мед и малко предварително сварено ленено семе. По-рано е слагала и канела, но след като завинаги се е отървала вече от високото кръвно, я избягва.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки