Луксозните играчки на пловдивския духовник


Луксозните играчки на пловдивския духовник
Митрополит Николай
17 Март 2013, Неделя


Че владиката на Пловдив има страст към скъпи и луксозни вещи и автомобили е обществена тайна.


През 2008 г. той се появи пред миряните с часовник „Вашерон Константин” с тамплиерски кръст на копчето за нагласяне на времето. Това е втората най-скъпа марка часовници на света след „Патек Филип”. Дядо Николай се появи с модела „Malte dual time regulator”, чиято цена в интернет стартира от 16 000 – 17 000 щатски долара.

Владиката се е фръцкал и с друг скъпарски швейцарски часовник – „Фредерик Констан”. „Ролекс”-ът със златно покритие се появи на китката му през 2008 г., когато митрополитът се срещна с възпитаниците на Духовната семинария под тепетата.
За колекцията си духовникът казва, че е от подаръци – „Ролекс”-ът – от много скъп човек, а останалите часовници – от министри.

На ръкавелите на бялата му риза пък редовно блестят в златно лъскави копчета с формата на владишка корона, обсипани със скъпоценни камъни. А автопаркът му се кичи с Ауди, БМВ и джип Мерцедес.
Любовта на Николай към скъпите играчки е добре известна и на чуждите медии. Преди изборите за нов патриарх австрийският вестник „Щандарт” описа вкусовете на владиката в статия под заглавие „Български луксозни епископи се карат за шефското място”.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки