Домашна терапия срещу високото кръвно налягане


Домашна терапия срещу високото кръвно налягане
Kопър семе
07 Март 2013, Четвъртък


Ето няколко изпитани рецепти

Автор: Десант

Рецепта 1 (Валентина Михайлова): По 5 листа от череша, дюля и орех се заливат с 1,5 л вода. Вари се 15 мин., след което отварата се прецежда, подслажда се с мед и от нея се пие по 1 кафена чаша 3 пъти дневно преди хранене.

Рецепта 2: 1 чаена лъжичка семе от копър се залива с 1 чаена чаша гореща вода. Оставя се да кисне 10 мин. и течността се изпива на 2 пъти през деня.

Рецепта 3 (Любка Димитрова, Кубрат): 1 шепа царевично брашно се вари в 2 л вода 10 мин. Оставя се да се утаи и водата се изпива на няколко пъти през деня.

Рецепта 4 (Маргарита Таргова, Варна): Изцеждат се 4 лимона без корите, смесват се с 400 г обелен и счукан чесън, всичко се поставя в буркан. Отгоре се слага марля и се оставя да престои 25 дни. След това се съхранява в хладилник. 1 чаена лъжица от сместа се разбива в половин чаша вода и се изпива 30 мин. преди вечеря. Рецептата е от индийски професор.

Рецепта 5: Сложете в ябълков оцет сварено и обелено прясно яйце, така че течността да го покрие. Оставете го да пренощува така и на сутринта го изяжте. След един месец направете същото. Контролирайте всеки ден стойностите на кръвното и се консултирайте с лекар, преди да спрете лекарствата.

Рецепта 6: Средно голям картоф се измива добре, отрязва се капачката, издълбава се и се напълва с 1 супена лъжица захар. Това се прави вечер. На сутринта се изпива сокът. Препоръчително е да се спазва промеждутък от 12 часа – например, ако сте сложили захарта в 20 ч. вечерта, да изпиете сока в 8 ч. сутринта.

Рецепта 7 (Наталия Руменова, София): 2 супени лъжици стрити сухи връхчета от чубрица се оставят да киснат 1 час в 500 мл вряла вода. Течността се прецежда и се пие по 100 мл 3 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 8: Смесват се по 100 г листа от маточина и цвят от глог, по 30 г корени от дилянка и листа от бреза. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне 2 часа, прецежда се и се пие по 100 мл 3 пъти на ден преди хранене. Непрекъснато трябва да се следи кръвното налягане.

Рецепта 9 (Сашка Колева, Стражица): 1 шепа цвят от акация се попарва със 100 мл вряла вода. Оставя се да престои 10 мин., след което се прецежда. Пие се като чай преди хранене.


В категории: Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки