Медената пита лекува бъбреците


Медената пита лекува бъбреците
12 Май 2018, Събота


Дафинов лист при бронхиална астма, екстракт от вино и дроб – против тумор


Анастасия Козарева е на 66 г. и живее в търговишкото село Цветница. Тя е събрала толкова много рецепти от природната медицина, че дори се самоопределя като своеобразна енциклопедия.

Интересът й към билките и техните свойства се отприщва преди 33 г., когато се натравя с мухоморки. Все пак успява да се спаси и разбира, че ще е добре да започне да изучава силата на природата с нейните добри и лоши страни.

Така през всичките тези години събира и изпробва десетки рецепти, с които после лекува изпаднали в нужда хора. Казва, че й се обаждат болни от всички краища на страната и я питат за всичко.

А едни от най-разпространените заболявания у нас, според нейните наблюдения, са проблемите с бъбреците и туморните образувания. Затова тя даде своите вещи съвети в борбата с тях.
Пиелонефритът е заболяване на бъбреците и пикочните пътища, и е най-честото сред всички бъбречни заболявания (около 80 процента). Според Анастасия Козарева то се лекува съвсем лесно.

За целта трябва само една медена пита направо от кошера, така както си е с меда. Смесва се с вода в съотношение 1:1., т. е. ако питата е 200 г, се добавят 200 мл. вода. Водата се слага да заври и след това към нея се добавя питата.

Веднага се сваля от огъня и се оставя да престои, докато питата се разтопи. После се оставя да изстине, за да се втвърди отново.

Изважда се и в съда остават само водата и отцедения мед. От течността се пие сутрин, обед и вечер по 50 г 30 мин. преди хранене. Процедурата продължава около 2-3 месеца, след което консултацията с лекар е задължителна, както и изследванията.

Преди няколко години съпругът на Анастасия заболява много тежко. Диагнозата е диференциран карцином на дебелото черво, а туморът е над 20 см. Днес той е още жив и вече здрав. Успява да се излекува с помощта на една лесна и много евтина рецепта.

Един литър домашно червено вино от грозде и 200 г телешки пресен черен дроб, нарязан на ситни парчета, се изсипват в буркан. Оставя се да престои 24 часа в хладилник. След това дробът се изхвърля, без да се прецежда, с помощта на вилица. Течността се съхранява в бутилка и стои в хладилника, докато свърши. Пие се по 3 супени лъжици сутрин, обед и вечер 30 мин. преди хранене.

„При бронхиална астма много помага дафиновият лист. Препоръчва се в стаята, в която спи болният, да има такова дръвче. Отделно се правят и инхалации с листа от лавровото дърво през ден. За възрастните се приготвя запарка от 1 дафинов лист в 250 г вряла вода. Оставя се да престои 10 мин. Приема се по 1 супена лъжица, а за деца пък количеството е ½ чаена лъжичка през 2 часа. При пристъпи се правят и инхалации, препоръчва още Анастасия. Чай от дафиновия лист в комбинация с листа от смокиня помага при упорита кашлица, казват други.

Анастасия има лек и за хората, страдащи от витилиго (заболяване на кожата).
Взима се кора от дървото клен, изпича се във фурната и се смила в машинката за кафе. Част от праха се смесва със зехтин или с малко крем „Здраве“ -  1 пълна лъжица прах с половин лъжичка крем. Поразените места се мажат с тази смес. Това се прави всеки ден в продължение на 2-3 месеца.


В категории: Новини , Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки