Рецепти при проблеми с простатната жлеза


Рецепти при проблеми с простатната жлеза
Дребноцветна върбовка
17 Януари 2013, Четвъртък


Рецепта 1: Приготвя се смес от ситно надробени 40 г дребноцветна върбовка, 120 г леска, 40 г невен и по 100 г


гръмотрън и котешка стъпка. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 600 мл вряла вода. Оставя се да кисне 1 час и се пие по 4 пъти на ден преди ядене по 150 мл. Лечението продължава най-много до 3 месеца.
Този билков чай укрепва и възстановява простатната жлеза. Намалява риска и от нарушения във функциите на отделителната и половата система, защото билките в него съдържат сапонини, танини, органични киселини, фитостероли и биологично активни вещества.

Рецепта 2 (при задържане на урина; Марийка Гунчева, Белослав): Приготвя се отвара от лайка, която се изсипва в съд с гореща вода. Върху него се поставя дървена дъска така, че да пропуска парата, като болният, добре загърнат в топла завивка, сяда върху нея. Издигащата се пара оказва затоплящо и отпускащо действие. Тези седящи бани са изключително благотворни. Стимулират диурезата и спестяват срещата с уролог и неприятната сонда.

Рецепта 3 (при задържане на урина; Гено Куновски, Койнаре): Смесват се 2 супени лъжици белено тиквено семе от черна тиква, 2 супени лъжици пъпешово семе, 5-6 броя свила от царевица, 10 листа от лешник, 10 лешника, счукани заедно с черупките и 10 бобени шушулки. Всичко това завира в 300-400 мл вода за 5 мин. и се пие три пъти на ден по 100 мл.

Рецепта 4 (Тодорка Абрашева): 10 цвята от магарешки бодил (от ниския вид) се варят в 1 л вода. Пие се на гладно с малко мед 3-4 пъти на ден.

Рецепта 5 (при рак на простатата; Маргарита Таргова, Варна): Смесват се по 100 г стръкове невен и лепка. 2 супени лъжици от сместа се варят в 500 мл вода за 5 мин. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди хранене. Към отварата се добавя и сокът на ряпа, настъргана на пластмасово ренде.

Рецепта 6 (Иванка Колева): 1 чаена лъжичка нарязани стръкове от билката луличка се залива с 250 мл вряла вода. След като изстине, течността се прецежда и се изпива на 2-3 пъти през деня.

Рецепта 7 (Милчо Христов, София): Въглен от липово клонче се стрива на прах. В продължение на 7 дни се пие като кафе, като може и да се подслажда. Резултати се появяват след десетия ден на лечението.



Луличка

В категории: Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки