Време е за Музей на политическата лудост


Време е за Музей на политическата лудост
20 Октомври 2012, Събота


Сказание за Винету и данъчната томахавка Леля Дрол

Автор: Стефан Солаков

„Турция се готви за война по море“, „Данъчни вадят и душата на българите“... Чета тези заглавия в нашия днешен печат, а погледът неволно се спира върху книгата на бюрото ми: „Кърджалийско време“, автор Вера Мутафчиева.
Обширна студия за размирния край на ХVІІІ век в земите на поробена България. Високата порта събира войски, за да обгради бунтовника Осман Пазвантоглу, барикадирал се във Видинската крепост. За да осигури финансово обсадата, централната османска власт облага с нови безмилостни данъци българското население в Румелия.

В рамките само на една година от раята в Софийска област са събирани „помощи“ за войската цели 66 пъти – по-често от веднъж седмично. Жителите в този край са късали от и без това оскъдния залък, за да „спонсорират“ суперпохода срещу Видин.
Два века по-късно нещата в майка България не са се променили съществено. И днес Високата порта, само че в Анкара, пак се готви да воюва срещу непокорни на новите османци държави, а в бивша Румелия или днешна България, членка на прословутия Европейски съюз, върлува данъчният ятаган на финансовия кърсердар Симеон Дянков. Нищо старо не е забравено, кърджалийското време се завръща триумфално в земята на Ботев и Левски.

В романите на Карл Май редом с любимите на децата Винету и Поразяващата ръка, се подвизава и една доста странна персона, облечена в нещо като чувал и изглеждаща карикатурно в сравнение с храбрите герои на прерията.
Комичният външен вид обаче прикрива една жестока особа, готова да убие и родната си майка за някой друг долар повече. От неговото коварство се стряскат дори и непобедимите Винету и Олд Четърхенд, да не говорим за ограбваните и жестоко убивани от уродливия тип несретници, изпречили се неволно пред тази човешка томахавка, събираща „приходи“ из необятната прерия.

Леля Дрол (Смешника) е името на този герой на Карл Май и винаги като чуя това име се сещам за нашия министър Симеон Дянков, довтасал на българска земя пак оттам, от безкрайната прерия на американските финансови разбойници.
Напоследък българският наследник на Леля Дрол окончателно превъртя, а данъчната му томахавка излезе от всякакъв контрол. Стоварва се безпощадно върху все по-широки кръгове от българското население, без каквато и да е елементарна логика или поне реална полза за държавната хазна.

Нарушени са най-свещените закони на капитализма, ако това „животно“ наистина съществува по нашите земи. Особено този за принадената стойност (печалбата), от който зависи цялата структура на пазарната обществено-икономическа подредба.
При Дянков – Леля Дрол, най-висшият стимул и двигател на растежа, се превръща от принадена в открадната стойност. Отнемайки чрез налудничави данъци и малката печалба на хората – било то от влогове в банките или от улучване на числата от тотото – днешната власт в България се превръща в гробокопач на свободната пазарна икономика.

Социолози и журналисти знаят добре, че с настъпването на тежки времена за икономиката, у нас винаги възкръсват политическите вицове и черният хумор сред ограбеното население.
Зевзеци предлагат Леля Дрол да въведе серия от нови данъци: Данък загуба (щом има такъв за печалбата), Данък единичен доход (за разлика от общия), Данък въздух и вода от всяко живо същество... В желанието да помогнем на нашата финансова акула ще предложим и ние някои идея...

Защо да няма данък „Цигански Лувър“, който да помогне на културния циганин Рашидов да съхрани за поколенията своите надгробни амурчета или да увековечи днешните ни управници с подходящи скулптурни реплики.
Или пък данък „Бистришки тигри“, достоен отговор за усилията на властта да съхрани здравето и спортния дух на любимите ни държавни ръководители.
Данък „Бай Веждю“ пък ще осигури средства за пурите, уискито и други луксозни атрибути, без които не могат галениците на съдбата, избрани от нас, за да ни водят по безкрайните пътища към все по-далечното благосъстояние на народа.

Постоянна тема на финансовия кожодер Дянков е тази за липсата на пари в поверената му национална хазна. „Аз съм тук, за да казвам „няма“ е любимата фраза на изпратения от Световната банка терминатор на българската икономика. И най-вече на дребните предприемачи и на гражданите с ограничени доходи.
За истинските богаташи обаче свирепата томахавка се превръща в нежно перце, галещо внимателно огромните далавери в тъмната зона на незаконните печалби. Когато го питат защо не облага борсовите приходи или финансовите транзакции, чрез които изтичат най-големите парични потоци в България, свирепият булдог Симо се превръща в мъркащо котенце: „Доскоро бях твърдо против, сега съм, така да се каже, меко против“.
Демек, когато му дойде времето, ще обсъждаме тази неприятна тема за тукашните икономически деребеи и техните финансови кукловоди в Уолстрийт и лондонското Сити.

Жесток спрямо загиващите българи и „мека китка“, когато стане дума за интересите на световните господари – това е днешният министър в кабинета на нашенския Винету, който пък се занимава с всичко друго, но не и с парливите проблеми на народното стопанство, харизано с юнашко доверие на Леля Дрол.
Зад гърба на тази престъпна компания държавата се разграбва поголовно. Спортисти точат милиони за безумни проекти: 3 млн. лева за първенство по полумаратон в Каварна!? Защо точно там и защо полу-? Колко ли ще ни струва целия маратон, който в най-скоро време ще се проведе в София?

Спомнете си лафовете на бай Тошо за полупроводниците и ще разберете какъв тотален хаос върлува из опосканата ни държава. Не остават назад и оправните момчета във Външното министерство. За да вържат бюджета, щели масово да продават тук-таме останалите български имоти в чужбина. И срещу какво?
Оказа се, че цяла група наши посланици и висши дипломати си стоят в София, вместо да заемат постовете в задграничните ни представителства. Тук получават и харчат огромните се валутни заплати, а чат-пат посещавали работните си места в приемащата държава.

Страхотен български принос в международните отношения, естествено измислен не от кой да е, а от Ники Младенов, човекът, за когото комунистическата конспирация е навсякъде. Дори и в собствената му фамилия, където бащата Младенов е имал неблагоразумието да дари света с един непримирим борец за победата на световния капитализъм.
Но да се върнем при Леля Дрол, Винету и Поразяващата уста (пардон, ръка, но неволно си спомних за бай Веждю Балкански). Наближава краят на техния 4-годишен спектакъл, в който българите изгледаха целия уродлив репертоар на чуждите марионетки, натоварени със задачата да затрият една от най-древните нации на света.

Доколко са успели ще видим само след няколко месеца, когато главният суверен ще си каже тежката дума. А за комичните и едновременно жестоки образи на нашите днешни политици ще си спомняме само в Музея на печалното наследство, в който народът ще събере накуп безумните идеи и действия на сегашните ни управници.



В категории: Коментари , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Едуард Петров
13.08.2023 06:10:33
0
0
Съгласен съм с острата Статия!
Беззаконията на политическите мародери подтикват младите българи да емигрират!
Вече загубихме около
3 000 000 биологични българи! Те ще създадат семейства и ще родят деца на Запад, които не ще имат българско самосъзнание!
Не сме имали война с такива големи загуби!
Ако Иван Вазов беше жив, щеше да напише
НОВОТО ГРОБИЩЕ НА
БЪЛГАРИЯ!
1
bg
10.11.2015 16:32:39
0
0
Ще напиша нещо на друга тема. Аз съм против кастрации, убийства и т.н (а и няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Не одобрявам това предложение (а и няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав- би повторил това свое престъпление) - наказанието за всеки, човек може да реши само Бог. А и простатуиращите деца може да са били принудени от мургавите си ромски роднини да простатуират- а педофила само си е плащал- но според мен за това те трябва да бъдат арестувани- и родителите принуждавали децата си, роднините си и т.н. Чувал съм, че дума която на китайски език е име (за мъже - може би и на жени), а също е име (и/или част от име) на региони в Китай (а аз мисля - е име и - на една (етническа) група в Китай) на български език (а може би и на руски език- а може би и на украински, полски и беларуски езици) означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган. Друга дума на български език (която също - означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган), а също на български език - първите три букви от тази дума (а мисля - и на всички славянски езици - с изключение на руския език) означава дума (която е пет буквена) която е най-вулгарната дума за блудница (мъж или жена - но самата дума на български език е в женски род) - а същата тази три буквена дума на български език (която също - означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган) - е първите три букви от най-вулгарните думи за мъжки полов орган на (мисля) всички славянски езици от бивша Югославия - а същата тази три буквена дума на български език (за която (писах) досега, че - означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган) е първите три букви от фамилно име - на мъже и жени (а също (мисля) е първите три букви от думи на руски, немски и френски езици) на руски, немски и френски езици. А аз мисля че е най-добре във всеки език да се махнат най-вулгарните думи (и по-слабо вулгарните - като за секс; мъже и жени блудници; за гърди, задни части и т.н) и най-силно вулгарните - като за полови органи. Относно употребата на думата "лудост" по разни теми пиша- трябва да се знае, според разумни хора - нормален човек, не трябва да се присмива, да си прави шеги и т.н с хора, които са били лекувани в психиатрии, ходили на психиатър и т.н (а и много от хората (предимно мъже- може би предимно от гей мъжете- за които не знам дали могат да се променят или да осъзнаят грешния си път- дори и ако са ходили на лекар и т.н), които винаги са били на свобода или само и в затвор - са много по- агресивни, нередовни, опасни и т.н- от хората, които са били лекувани в психиатрии (а важното за хората, които са били лекувани в психиатрии и т.н- е да оздравеят и да се оправят, а не да стоят вечно в тях и прочие) и т.н). А с толкова страшни и садистични неща не трябва да се правят шеги и т.н. А определено (така аз мисля) психично болните и т.н хора в България и въобще по света - определено (така аз мисля) не трябва да бъдат наричани луди - а с някоя по-мека и прилична дума (примерна временно нестабилни, нередовни и т.н). Аз (а мисля, че и нормалните и интелигентни хора -независимо какви са етнически и т.н) мисля, че в цял свят трябва да отпадне съществуването на армии, танкове, оръжия, войски и т.н (а хората, които работят или са работили в подобни неща -трябва да си намерят други нормални професии). Не трябва в държавата ни (и въобще) да има дискриминация към инвалидите, лекуваните в психиатрии и прочие (а и техния брой може би е нарастнал в последните години)- а да не говорим какво е за тях и семействата им- не трябва хората чак до там да си губим човещината- важното е хората ако е възможно -да се оправят (ако е възможно по-бързо) и да се променят към добро....В книга притчи Соломонови в глава 19 в стих 29 пише "Присъди се приготвят за присмивателите, И бой за гърба на безумните."; и в глава 17 в стих 5 пише "Който се присмива на сиромаха, нанася позор на Създателя му, И който се радва на бедствия, няма да остане ненаказан."- така, че е видимо, че човек не трябва да се присмива и прочие със земетресенията, бедствията, психично болните, гейовете (и техни престъпления, гей проституцията, вулгарни изказвания и т.н), импотентните мъже, хората с увреждания и всякакви други хора с проблеми и т.н.

Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки