ГЕРБ мрази децата ни


ГЕРБ мрази децата ни
Българските майки неведнъж излизат на улицата, за да настояват за повишаване на детските надбавки и майчинството, но от кабинета се правят на глухи и слепи
15 Октомври 2012, Понеделник


В сряда членовете на кабинета приеха единодушно проекта за бюджета за следващата година.

Автор: Моника Белова

Броени дни преди това от сдружение „Настоящи и бъдещи майки“ изпратиха отворено писмо до различни отговорни политически фигури, обезпокоени от новината, че и през 2013 г. размерът на майчинството ще си остане 240 лв., при все че  се предвижда минималната работна заплата да бъде увеличена от 290 на 310 лв.

Никой обаче не се трогна от този своеобразен протест на жените, извършили геройството да родят и отгледат децата си в държава, управлявана от нискочели мутри и необразовани креатури без дипломи, на които хич не им дреме как живеят поданиците на родната ни уж европейска страна.

Най-безцеремонно на заседанието на правителството финансовият ни „гений“ Симеон Дянков заяви, че „правилният ход е да се вдига заплатата, за да може да се вдигне и майчинството през първата година, а не да се увеличава самото майчинство“.
Хайде да предположим, че по някакво невероятно чудо трудовото възнаграждение на раждащите жени вземе, че се вдигне. Но това ще засегне бъдещите майки, да речем. Съвсем теоретично и евентуално. А тези, на които предстои втората година от отпуската им за отглеждане на дете? Пък и другите, които така или иначе ще си останат вкъщи, докато детето им стане двегодишно? Как ще оцеляват те цяла година с доход, по-нисък с един лев от заложената за 2013 г. граница на бедност от 241 лв.?! 

Не знаем как ги прави сметките министър Дянков. Нито пък как е отгледал децата си. Но неговата постна пица става все по-постна и изобщо вече не може да засити глада на обикновения българин.
Пък за всеки случай, що не вземе да пита американската си съпруга Каролайн Фройнд как се подпомагат майките в родината й. Защото не само зад Океана, но и в много други бели страни освен т. нар. „майчинство“, се отпускат най-различни други социални плащания, с които се подпомагат  семействата с малки деца.

В много европейски държави съществуват например правителствени и/или общински обезщетения, които се дават в случаите, когато децата не посещават детско заведение и единият от двамата родители няма възможност да работи, за да се грижи за тях. И те се предоставят безапелационно до една година преди постъпването на подрастващите в първи клас.
Вече не е тайна колко обезпокоителни са прогнозите за демографското развитие на страната ни.

От сдружение „Настоящи и бъдещи майки“ цитират данни от справка в Информационната система за ражданията към Министерство на здравеопазването, които  показват, че тази година се очаква броят на родените българчета да е около 10 % по-малък, отколкото предишната. В подобна ситуация всякакви мерки, ограничаващи пряко или косвено раждаемостта в България, будят възмущение и навеждат на извода за системно отрицателна политика по отношение на децата и майките – изтъкват жените, подписали протестното писмо, с което се надяваха да трогнат управляващите ни.

Уви, гласът им отекна като в пустиня. В каквато очевидно скоро ще се превърне страната ни, ако властимащите продължават да се гаврят по този начин с народа си. Но това е държавата на ГЕРБ – с държавници, които мразят децата ни, мразят родителите ни, мразят всички плебеи, които не са от тяхната императорска гербаджийска прослойка.
Нали така каза преди време и външният ни министър Николай Младенов: „Който не е съгласен с правителството е боклук“. Май и който е решил да ражда деца на тази държава – също.   


Работодателите искат майчинството да е по-малко
На заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество във вторник, по време на обсъждането на проектобюджета за 2013 г., между много различни мнения на синдикалисти и работодатели, се чу и гласът на Евгений Иванов, изпълнителен директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – организация, която претендира, че е „гласът на българския бизнес“. Господинът най-нагло заяви, че никъде в Европа „нямало такова животно – две години да се плащат майчински и болнични за бременност и раждане“ и настоя този срок да бъде намален.



В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
pensioner
19.10.2012 03:14:21
0
0
Управниците мразят не само децата а и целия народ,който не оценява правилно тяхната "гениялност".Имаше една стара приказка че човек плаща стар дълг /грижи се за родителите си/,дава на заем /грижи се за децата си/ и той преживява някак.По тази простичка формула човечеството е оцелявало хилядолетия.Явно управниците не са чували тази приказка или се правят че не са я чували.Те искат всичко най-добро за себе си,без да се интересуват от нуждите на предишното и следващото поколение.Ако не притежават последния хит на "Мерцедес" или не почиват в най-луксозния курорт те се разболяват.Как преживява народа никой не се интересува.Но не са виновни само те,виновни сме и ние защото им го позволяваме.Играем по тяхната свирка разделени на стотици парти,за да могат шепа мамини синчета да живеят богато,без да са направили нищо добро.А формулата е проста,първо хляб за всички,а Мерцедесите могат да почакат.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки