Кум, сват, на координатора – тъст


Кум, сват, на координатора – тъст
Вълканов се оказа ценен кадър
23 Юли 2012, Понеделник


Партията на Бойко Борисов връща като шеф на ВиК-Варна управител, махнат заради „слаба финансова политика”



Автор: Илияна Христова

В България всичко се повтаря като фарс. В следващите дни трябва да се проведе общо събрание на ВиК-Варна. То ще избере нов управител, чието име вече се знае от всички в морския град. Казва се Валентин Вълканов, стар познайник на варненци, ръководил дружеството до 2009 г.

По ирония на съдбата, точно ГЕРБ го махна тогава заради „купуване на материали на завишени цени, неефективно управление на теглените кредити, слаба финансова политика". Сега пак ГЕРБ си го слага на шефския пост, за да... заздрави дружеството. Невероятно, ама факт.

Смяната на Вълканов преди 3 г. стана по скандален начин.
Веднага, щом спечели изборите, ГЕРБ тутакси прати чиновника от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Христо Станков да сложи нов човек начело на дружеството.
Именно той съобщи горецитираните причини, поради което Вълканов бе позорно махнат от работа. Но смяната стана трудно. В общото събрание на ВиК-Варна влизат и представители на местните общини, та Станков едва събра нужния кворум за такова решение.

По време на мандата на Вълканов важни ВиК началници си построиха хотели, а упреците към големия бос тогава бяха, че си затварял очите за техните харчове, далеч надвишаващи размера на заплатите им. Към самия  него също летяха обвинения, но, както се случва в България, те останаха без съдебни последствия.
Вярно е, че никой не страда при отстраняването му, но пък изборът на нов управител бе още по-потресаващ – Веселин Русев. Той бе шеф на частната фирма ВиК-Златни пясъци, която всяко лято затъва в дългове към държавното дружество.

На практика се случи следното - длъжникът овладява кредитора, частникът, който има да дава пари на държавата, става държавен служител и тръгва да защитава държавния интерес срещу довчерашната си фирма – с този фарс ГЕРБ показа как точно ще донесе „нов морал” във ВиК-Варна.
След рокадата Вълканов бе приютен от градоначалника Кирил Йорданов в общинското предприятие „Инвестиционна политика”. Обществена тайна в морската ни столица е, че Вълканов винаги си е бил кметски човек, а топлата връзка между двамата бе общинският съветник тогава Красимир Маринов.

Маринов представляваше и община Варна в Общото събрание на ВиК. За последно той бе депутат от партия „Отечество”, ръководена от бившия нововремец Радослав Коев, който пък е кум на Кирил Йорданов. Това е дежурният кръжец, който винаги обслужваше кмета.
Тази върволица от нищо неговорещи на широката публика имена е важна, защото сега ГЕРБ мисли официална причина, с която да обясни новата шефска рокада. Но каквото и да измисли, истината няма да бъде съобщена официално.

А тя е, че бившият съветник Красимир Маринов е тъст на новоизбрания лидер на ГЕРБ-Варна Иван Портних.
Портних пък наскоро смени като координатор на ГЕРБ депутата Павел Димитров. Това е истинската причина за рокадите – Димитров си бе довел Русев, сега Портних връща Вълканов. И топлата връзка пак е Красимир Маринов.

Доволен е и Кирил Йорданов, който бе в хладни отношения с Павел Димитров. В този низ от роднини, служителите на ВиК-Варна се объркаха кой точно беше кум, сват, на координатора - тъст.
Всеки кадровик си идва с назначенията, политиката се ползва за пари, постове, влияние. Всичко друго са празни приказки за баламурници. ГЕРБ изрече доста приказки, идва време да преброим баламурниците.



Иван Портних (вляво) наскоро смени като координатор на ГЕРБ депутата Павел Димитров

В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
eb0a5
12.08.2017 06:54:26
0
0
https://goo.gl/GHtjjS Клиентские базы данных для продажи Ваших товаров и услуг!!! https://goo.gl/GHtjjS
Клиентские базы данных для продажи Ваших товаров и услуг!!! https://goo.gl/GHtjjS https://goo.gl/GHtjjS
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки