Пчелният клей - лек срещу фарингит


Пчелният клей - лек срещу фарингит
22 Юли 2017, Събота


Отвара от здравец пък ще ви избави от високо кръвно

Автор: Силвия Горанова

Стефка Иванова живее в град Дунавци. С нескрита емоция тя си спомня за проблемите, които преживява през 1993 г. Тогава тя започва да изпитва всекидневни и почти непрестанни дразнения в гърлото, парене, щипене и дори болки при преглъщане на слюнката.

Консултирайки се с лекар, жената разбира, че страда от хроничен алергичен фарингит. (Това заболяване се определя като остро възпаление на лигавицата на гълтача. Рядко възниква само, по-често е в съчетание с възпаление на носа, околоносните кухини и трахеята).

Според специалистите при нея болестта най-вероятно се е развила на работното място. По това време тя се препитава като лаборант-аналитик и си докарва множество алергии от веществата, с които работи всеки ден.

Оттук нататък Стефка я очакват множество трудни моменти, като в най-тежките от тях  получава и алергични отоци. В такива състояния й се налагат и продължителни престои в болницата.
Веднъж, точно по време на поредното болезнено и с малотраен ефект лечение в здравното заведение, тя се запознава с един дядо, който й разкрива вълшебна рецепта, благодарение на която жената завинаги се избавя от неприятното хронично заболяване.

За да се приготви чудодейният илач, се взема пчелен клей колкото орех. Парчето се нарязва и се слага в бурканче от бебешка храна.

Залива се със силна ракия или първак (може да се използва и спирт). Оставя се да престои 7 дни, като периодично се разклаща. На 8-мия ден се прецежда и течността се прехвърля за съхранение в друго бурканче.

В една чаена чаша се смесват 1чаена лъжичка от спиртния извлек и 100 г вода. С тази течност се прави гаргара поне 3-4 пъти през деня. Желателно е това да става след хранене, за да не остава нищо по гърлото. Препоръчително е също поне 1 час след процедурите да не се яде и пие нищо. Терапията продължава 40 поредни дни.

Спазвайки всичко това, Стефка спира всички антибиотици и повече не й се налага да влиза в болница.

Препатилата жена разкри още няколко природни методи за лечение, които сама е изпробвала.

Единият е за разтегнато сухожилие. Мястото се намазва с олио и след това се слага хартия, напоена добре с газ. Отгоре се поставя още една, но вече чиста хартия, и се превързва с шалче или някакъв парцал. Така се преспива, а на сутринта компресът се сваля. Тази процедура се повтаря 10 вечери, като е много важно болното място да не се мокри през всичките тези дни.

За високо кръвно налягане пък леля Стефка съветва да се нарежат наситно 5-6 листа от здравец, заедно с дръжките. После се заливат с 600 мл вряла вода. Оставя се да се запари хубаво за около час и половина. Прецежда се и се пие по 200 мл 3 пъти на ден 30 минути преди ядене, като всеки ден се приготвя нова доза.

Лечението се провежда в продължение на 1 месец, след което се прави почивка за 10 дни. За по-сигурен ефект, след това същата процедура може да се повтори за още 1 месец.



В категории: Здраве , Рецепти за здраве

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ab388
18.09.2017 10:35:57
0
0
Здраствуйте! Вас интересуют клиентские базы данных для продажи Ваших товаров и услуг? Ответ на Email: svyatoslav.perfume.czivinskij@mail.ru
Здраствуйте! Вас интересуют клиентские базы данных для продажи Ваших товаров и услуг? Ответ на Email: svyatoslav.perfume.czivinskij@mail.ru http://w.w/
1
Неделчо
13.05.2017 13:26:16
1
0
Имам си проблеми с Фарингита,затова мисля да пробвам с пчелния клей,макар че 40 дена не знам дали ще мога да изтърпя.
Интерисува ме обаче и рецептата за кръвното.Не е много високо,но пия хапчета от които искам да се оттърва.Може и те да са проблема за фарингита.Диагнозата е катарален фарингит,на алергична основа-прахът и климатика на работата ми.
Та за кръвното-известно време ядях на гладно листа от здравец-никакъв ефект.Ако пробвам с отварата,трябва ли да продължавам да пия хапчета през този период,или да ги спра за да видя дали има ефект лечението?
Ако някой има добро желание може да сподели на email neddimitrov@abv.bg Решението да ми помогнете за мен ще значи много!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки