БСП и ГЕРБ дариха 1 млн. лева на Златеви


БСП и ГЕРБ дариха 1 млн. лева на Златеви
Натискът към Павлин Цветков да млъкне е огромен
02 Юни 2012, Събота


Политици от БСП и ГЕРБ отправиха официална заплаха към всеки, който дръзне да разкрие тайна сделка, при която


Автор: Пролетина Николова nikolova@desant.net

държавата дарява на известната фамилия Златеви от Правец нови 1 милион лева. Заканата се съдържа в съвместна декларация на двете партии, маскирана като “изявление на група общински съветници от Правец”.

Тя е насочена основно към единствения човек в този град, който разказва публично какви афери се извършват там – общинският съветник от „Националния фронт за спасение на България” Павлин Цветков.

“Обръщаме внимание на г-н Цветков да съобразява медийните си изяви като общински съветник”, се казва в декларацията, издържана в стилистиката на партийните позиви от първите години на масовия комунистически терор у нас след 1944 г.
От текста става ясно, че Цветков е нарушил т. нар. политическа омерта в Правец, въведена от фамилия Златеви за всеки, който е решил да става съветник в този град – или участваш в груповата афера с пари на данъкоплатците и си траеш, или те чака нещо лошо.

Там не е посочено какво точно ще му се случи, ако не млъкне. Правец, като особено гнездо на комунистическата диктатура, помни какво е сполетявало хората, не пожелали да сведат глава пред комунизма – в късни доби те чисто и просто са изчезвали.
След като изхвърлят огън и жупел по адрес на непокорния Цветков, групата анонимни съветници от БСП и ГЕРБ заявяват в стил “Работническо дело”, че каквото и решение да вземат оттук нататък, то ще е най-правилното.

Гневът, накарал хората на Борисов и Станишев, да си изтърват нервите, е породен от факта, че Цветков и екипът му разказаха в ефира на телевизия СКАТ как милиардерите Валентин Златев и неговият баща Васил Златев – дългогодишен съратник на Тодор Живков и несменяем с десетилетия комунистически кмет на Правец, пребоядисал се набързо след промените в капиталист, получиха тези дни нови свежи пари от държавата.

Сделката трябваше да бъде прокарана тайно през общинския съвет на Правец. Целта й бе да помогне на Златеви да упражняват единствената математическа операция, която са научили в училище – събиране, тъй като по време, когато учителката е преподавала “изваждане” те не са били в час.

За да се спусне информационна мъгла, малко преди да прехвърлят милиона на Златеви, БСП и ГЕРБ гласуваха решение, с което на журналистите се забранява да отразяват заседанията на общинския съвет в Правец. Замисълът бе никой да не може да изнесе информация как в момент на криза държавата полага грижи за най-първите си граждани – бащата и сина.

На 20 април т.г. протежето на Златеви – кметът на Правец Румен Гунински, предложи на съветниците, а всички те, без Цветков и сподвижниците му, с радост обявиха, че ще одобрят прехвърлянето в собственост на фамилията на лекоатлетическа писта. Така обявена, сделката изглежда елементарна и неатрактивна.

Нещата се променят, когато стане ясно, че същата тази писта в момента е златна, защото държавата наля в нея 1100000 лева. Още по-интересен момент е, че преди десет години пистата вече веднъж попадна във владение на Златеви.

Общината им я бе дарила като апортна вноска в дружеството “Университетски недвижими имоти”, създадено, за да може бащата и синът да сложат ръка върху всички по-атрактивни сгради и терени в градчето, строени с пари на данъкоплатеца.
Дружеството на хартия се води съвместно между общината и Златеви, но на практика фамилията държи там мажоритарния дял от акции и сама определя кое и как ще се случва.

Малко след като на власт идва правителството на Бойко Борисов – на 17 ноември 2010 година, Семейството “благородно” връща пистата отново във владение на общината. Акцията, най-вероятно договорена преди това с премиера на чаша вино и свежи мезета в ловното стопанство на Златеви, е добре обмислена.

След като получават пистата, общинските съветници в Правец, които към онзи момент са на 100% протежета на Златеви, светкавично (на 13 декември 2010 г.) я прехвърлят на Българската федерация по лека атлетика за 10 години. С държавни субсидии в размер на 1,1 милиона лева, които идват от парите на данъкоплатците, федерацията изгражда чисто нова писта.
Тя е открита в края на миналата година. И без да чака още много, все така светкавично, сега пък кмета Гунински бърза да връчи този скъпоценен подарък отново на Златеви.

Подобно захранване на двамата тарикати милиардери, забогатяващи основно на гърба на целия български народ, се е случвало неведнъж и в миналото.
Досега държавата е наляла в джобовете на Златеви почти 7 милиона лева с подобни трикове, гласувани от послушните кукли на конци в правешкия общински съвет.

За почти всички случаи вестник “Десант” вече е разказвал подробно. Различното при актуалния свеж финансов трансфер е, че за първи път сега аферата грейна с цялата си пищност, защото в гнездото на осите – градския парламент на Правец, вече има и външен за Фамилията човек - Павлин Цветков. Който разказа публично как от нищото Златеви се превръщат в милионери.

Междувременно и самият Цветков признава, че натискът към него да млъкне е огромен. Пробват се няколко стратегии - освен най-различните закани от анонимните съветници, които ескалират, той все по-често получава и примамливи финансови оферти, идващи от хора, близки до Златеви.

Цветков обаче е завършил висшето си образование в Гърция и най-добре знае до какво води участието на политици в орташки сделки с милионери-тарикати – до упадък на цялата политическа класа.



Тайните конспиративни дела на Фамилията


Tези дни се простряха и чак до Сирия, където Семейството реши да се включи в сложната игра между светския политически елит, който е на власт, и радикалния ислям, който се стреми да поеме контрола над държавата.
През миналия уикенд палатът на бащата и сина – хотел “Правец спа ризорт”, гостоприемно, но много тайно, посрещна лидерите на сирийската опозиция, която се бори срещу авторитарния президент Башар Асад.

Голяма част от тях са брадати поклонници на крайния ислям, макар и маскирани в момента като загрижени за човешките права политически активисти. Както и навремето с муджахидините в Афганистан, които САЩ си отгледаха, за да борят съветските войски, а после те се превърнаха в най-голямата напаст за Америка, сега сценарият се повтаря със Сирия.

Под американска команда брадатите опозиционери-ислямисти са в момента обгрижвани най-подробно от всички съюзници на САЩ, включително и с подобни ол инклузив уикенди като този в Правец.
След като заседаваха два дни в условията на пълен лукс и СПА-глезотии, опозиционерите гласуваха една дежурна декларация срещу Асад, в която го обвиняват във всички грехове на света, и си отидоха.

Мястото на всеки паднал от власт с помощта на САЩ многогодишен арабски лидер в последните години неизменно се заема от ислямисти: Тунис, Палестина, Мароко, Египет…
Ако Асад падне, воините на Аллах ще се възцарят и в Сирия. Дотогава обаче ги чакат още царствени почивки тук-таме из луксозните хотели като този на Златеви.



В днешно време милионите не се превеждат по банкови сметки. Те се подаряват във вид на имоти като тази скъпоценна писта в Правец 1 декември 2011 г. Министърът на спорта Свилен Нейков, председателят на БОК Стефка Костадинова, президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, областният управител на София Красимир Живков и кметът на Правец Румен Гунински откриват новата писта, която само половин година по-късно ще бъде връчена тържествено като подарък на Златеви Градският подлистник “Правешки глас” е готов да публикува всякакви заплахи срещу враговете на Фамилията Така изглежда типичният сирийски опозиционер – брадат воин на Аллах

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки