С конски кестен срещу тумори


С конски кестен срещу тумори
10 Май 2012, Четвъртък


Една истинска история за това как един мъж се връща към живота след тежка онкологична операция


Години наред Георги Николов от Стара Загора се оплаква от остри болки в корема и стомаха. Лекарите казват, че това най-вероятно е възпаление на дванадесетопръстника. Само че в един момент състоянието му започва да се влошава с всеки изминал ден.

През 1986 г. болките стават нетърпими и след множество изследвания един доктор му поставя тежката диагноза рак на дебелото черво. Тогава той е на 52 години. Правят му задължителната в такива случаи биопсия и се оказва, че туморът е от 5 месеца и е голям повече от 20 см.

Операцията е неизбежна, тъй като Георги е в изключително тежко състояние. От повече от стокилограмов здрав мъж той се е превърнал в болен и състарен човечец, тежащ не повече от 70 кг.  
Лекарите посъветвали съпругата му Ани Хрусанова да убеди мъжа си да се оперира в Русе, където живеят неговите близки, защото изходът от сложната интервенция може да е фатален. И следвайки техните препоръки, Георги се подложил на операция в крайдунавския град.

След малки усложнения и големи премеждия покрай всички трудности, съпътстващи болестта, следват тежки химиотерапии, след които всички мислят, че Георги никога няма да се възстанови и да стане отново пълноценен човек.

Казват, че срещаме хората, от които имаме нужда, в точния момент. Така става и с Ани. В един от най-тежките моменти в живота й, когато се бори със сетни сили и е готова да стори и невъзможното, за да помогне на обичния си съпруг, тя среща една стара позната. Тя веднага разбира за отчаянието на изстрадалата си приятелка и й дава телефонния номер на друга жена, която се е излекувала от рак на черния дроб с рецепта от природната медицина и вече 15 години никой не вярва, че е все още жива.

Когато след години са й направили изследвания, лекарите виждат, че няма тумор и дори са готови да се закълнат, че такъв никога не е имало.
С пробудена искрица надежда смелата Ани разказва всичко това на страдащия си съпруг и го  убеждава да изпробват рецептата.
Правят процедурите 40 дни и за кратко време Георги се възстановява напълно. Възвръща си килограмите и дори започва работа.

След известно време мъжът усеща под мишницата си нарастващо топчесто образувание – най-вероятно отново туморно. Прилага незабавно същата процедура и след три дни от възелчето няма и следа.
78-годишната днес Ани Хрусанова реши да сподели с читателите на „Десант“ безценната рецепта за лека, който вдигнал мъжа й на крака.


Взима се квас за тесто, колкото бебешко бурканче. Разбърква се, за да се получи каша. Добавя се брашно и вода, за да стане на тесто, но не много гъсто. Слага се в тенджера или друг съд и се поставя на топло място за 4 часа (Предварително се отделя малка част от кваса за следващия път).

Счукват се конски кестени.
На твърда повърхност се разстила тънък плат с размери около 40 на 90 см. Мислено по дължина се разделя на 3 равни част. В средната част се сипва с лъжица от тестото, за да се получи кора. Отгоре се слагат и счуканите кестени. Със свободните краища на плата компресът се покрива отгоре. Това всъщност е неговото лице, т. е. тази част се слага върху болното място.
 

Участъкът, където е туморът, се намазва със зехтин или растителна мазнина (но не и с мас). Покрива се с компреса. Отгоре се поставя кърпа, може и с найлон, ако тестото се е получило по-кашаво. Пристяга се с ластичен колан и с него се пренощува.

На сутринта „пълнежът“ на компреса се изхвърля, но платът може да се използва многократно.



В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
dimitar
28.02.2013 07:03:08
1
0
dano ima poveche xora koito spodeliat takiva ne6ta badete jivi i zdravi
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки