Командирът прати България в Хага и Страсбург


Командирът прати България в Хага и Страсбург
27 Януари 2012, Петък


Имам странното усещане, че Народното събрание е обсебено от бесове, които подлудяват депутатите – индивидуално и колективно.


Автор: Велизар Енчев

Най-пресен пример е сбърканата политика на Сидеров и Яне Янев – първият еволюира от мазен пудел на Борисов до ръфащ го булдог, докато Янето избра обратния път и кацна в скута на премиера.

Сега в сектата на сбърканите политици влезе и Иван Костов. На 22-та година от т.нар. демокрация и 27 години след началото на Възродителния процес, лидерът на ДСБ ще влезе в историята като българския Нерон – императорът, запалил Рим, за да разчисти място за нов дворец.

Поучен от опита на Нерон, Костов запали чергата на България, за да унищожи наследството на омразната му комунистическа държава. Грехът на последната е Възродителният процес. Затова той бе осъден с декларация, написана от бившия премиер и внесена за гласуване в Народното събрание на 11 януари 2012 г.

В първия работен ден на парламента за годината, без каквото и да е предупреждение или медийна подготовка, антивъзродителният манифест на Костов влезе в пленарна зала. Оказа се, че нито една парламентарна група не е имала консултации с авторите на декларацията, нито тя е била обсъждана в съответната комисия в НС.

Всички това издава гузната съвест на десния политик, конспиративно пробутващ документ, от който му е неудобно, но който по неясни причини трябва да мине на всяка цена в Народното събрание.

Да припомня, че в края на 2010 г. Синята коалиция отново внесе декларация, осъждаща Възродителния процес, но ГЕРБ не позволи тя да влезе в дневния ред на парламента. Тогава Борисов мъдро заяви, че подобни инициативи ненужно отварят исторически рани.

Но на 11 януари Бойко премисли и прегърна Костовата лудост. Да, изобщо не греша, като използвам толкова силна квалификация, даже съм прекалено мек. Декларацията на Костов за Възродителния процес е налудничава стъпка, която ще има болезнени последици – международноправни, етнически и финансови. Ето защо:

В декларацията четем самоубийствено признание, което ще ни струва скъпо и прескъпо: "...Обявяваме прогонването на над 360 000 български граждани от турски произход през 1989 г. за форма на етническо прочистване"...
За да докаже, че написаното не е случайно, Костов застана на парламентарната трибуна и призова: "Подкрепете тази декларация, осъждаща асимилационната политика. Това, което проведе режимът на Живков, бе опит за асимилация, съпроводен с депортиране...”

Вместо да отхвърлят чудовищните самообвинения, вменяващи ни престъпления срещу човечеството, като „етническо прочистване“ и „депортиране“, обзетите от колективна лудост депутати одобриха декларацията със 122 гласа "за", нито един "против" и трима „въздържал се“.

Потривайки ръце от неочаквания си успех, при това дело не на ДПС, а на сините, зам.-председателят на ДПС Лютви Местан определи като оптимистичен знак факта, че ГЕРБ допуснали обсъждане на текста. Така лъсна позорната истина, че Цецка Цачева е вдигнала парламентарната бариера пред антибългарската декларация на Костов, естествено със санкцията на премиера.

Веднага ще обясня защо декларацията е „антибългарска“ и защо има унищожителен ефект върху националните интереси.Този документ  съдържа недопустима квалификация, която може да изправи България на подсъдимата скамейка на Международния трибунал в Хага.

Твърдението, че на наша територия е извършено етническо прочистване ни вменява тежка вина и поставя България в една група с престъпленията в Босна и Херцеговина, Косово, Руанда и Судан, където имаше класическо етническо прочистване по време на кървави граждански война.

Фактът, че няма нито един международен документ, който да сочи, че през 90-те години на миналия век в България е имало етническо прочистване, говори за правната несъстоятелност на декларацията за Възродителния процес. Но какво значение имат за Костов фактите, щом трябва да заслужи трийсетте си сребърника.

Костовата декларация не само ни прави потенциални клиенти на Хагския трибунал за престъпления срещу човечеството, но и усложнява  проблема за обезщетяването  на потомците на тракийските бежанци, съгласно клаузите на Ангорския договор от 1925 г. Нещо повече – изселниците в Турция вече могат да предявят претенции за финансови обезщетения.

И докато пиша тези редове, от Бурса дойде новината, че трудът на Иван Костов е родил първия си отровен плод. Ешреф Кахраман-лидер на изселническата организация „Бахад“, предупреди България, че ще сезира Европейския съд за правата на човека в Страсбург, ако заведеното от него дело в български съд за изплащане на компенсации от 200 000 лева не приключи с желания от него резултат. Кахраман е убеден в едно:

„Документът на НС е законовата основа българската държава да признае социалните права на 122 000 принудително прогонени български турци през 1989 г. и им изплати обезщетения“...
Но и това не е всичко. Само ден след декларацията външното министерство на Република Турция излезе с официално изявление. То не само приветства декларацията, но и дава  квалификация, запращаща ни в трибунала за военни престъпления. Турското МВнР нарича Възродителния процес „престъпление срещу човечеството“, което е първата крачка към Хага.

И още един скандален пасаж краси турската дипломатическа нота, която възмути арменците по света. Външният министър Ахмед Давуотоглу приветства отказа на българския парламент да приеме в същия ден декларация за осъждане на турския геноцид над арменския народ.

Тук заслугата отново е на Иван Костов, който специално изтъкна приноса си за отхвърлянето на декларацията за арменския геноцид. Забравил, че френският парламент криминализира отричането на геноцида над арменците, Костов студено отсече от парламентарната трибуна: „Арменският въпрос е далечна история, а Възродителният процес е проблем на българската държава“. Така може да говори турски политик, но не бивш премиер на страна от Европейския съюз.

Какво постигна Иван Костов с декларацията си за Възродителния процес?  Първо, вмени на българския народ несъществуваща вина, което е основание за бъдещи съдебни искове срещу България в Хага и Страсбург. Второ, амнистира протурския тероризъм преди 1989 г., когато след атентатите на гара Буново и в Пловдив загинаха българи, между тях жени и деца.

Трето, благодарение на Синята коалиция и подкрепилите я депутати от ГЕРБ, ДПС и БСП, Народното събрание поруга жертвите на арменския геноцид и влезе в лагера на Турция по този въпрос.

Декларацията за Възродителния процес ни приписа престъплението „етническо прочистване“, което един ден може да ни струва  милиони. Въпросът е само колко сребърника получи от Анкара нашият Юда?


Анализирай това
Иван Костов вмени на българския народ несъществуваща вина, което е основание за бъдещи съдебни искове срещу страната ни в Хага и Страсбург.


В категории: Анализи , Горещи новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
troian
14.02.2012 04:03:46
0
0
istinata e che 2000000 balgari biaha nasilstvenno prochisteni i prokudeni ot balgaria ot nahite upravnisi,a za takiva kato ivan kostov velikiat vasil levski e kazal-smart smart i pak smart.ivinete me che piha na latinisa.
4
История
09.02.2012 18:45:49
0
0
Вероятно не е получил никакви пари. Френските депутати, които сезираха Конституционния съд на Франция да не са получили и те пари, а? Има хора, които знаят истините на историята и се поучават от нея. Арменски геноцид няма. В ония години, когато битувало мнението, че турците повече няма да ги има и били нападнати от всички страни от съседни и несъседни държави, във военно време арменците от османската армия дезертирали с оръжието си и преминавали на страната на руснаците и заедно с "мирните арменци" в състава на сган-бандите на ташнаците и други терористични организации са избивали мюсюлмани, за да си прочистят територия за държава. Все едно ако Сърбия, Румъния и Гърци нападнат България, всички мобилизирани небългари да избягат с оръжието си и да избиват цивилното население. В ония години имало много емисари в турските земи /вкл. френски емисари/, които подстрекавали малцинствата да се бунтуват и избиват мюсюлмани. Както знаем французите са били и част от окупаторите на Турция в ония години и имали голям апетит за присвояване на земи и сфери на влияние. Но напук на всичко и всички турците успели да си запазят държавата, францизуте най-бързо от всички други окупатори разбрали, че е по-здравословно да си вървят и дори са оставили оръжието си в турски ръце, което пък по-късно е помогнало за разгрома на гърците. И след като си върнали донякъде на арменците, арменците почнали да хленчат, за да предизвикат милостта на останалите християнски държави с надеждата да вредят постоянно на Турция и ако могат да отмъкнат територии и пари по еврейския модел от миналия век. А т. нар. "възродителен процес" беше започнат в мирно време, без никакви провокации от малцинствата. Това е наистина престъпление против човечеството.
3
Просто обикновен Българин
31.01.2012 01:06:17
0
0
Явно Иван Костов е получил доста парички от Турция. Ама то какво може да се очаква от един човек дето някоий разправят че е мангал. Нима не си спомняме кога беше рамо до рамо с Ахмед Доган. нима беше искрен когато обвини Доган за най голямото зло на България. А и практиката показва, че най голямата любов се изразява в образата!
2
Odisei
29.01.2012 13:44:30
0
0
Ve4e 20 godini se izvarshva genozid spriamo bulgarskiat etnos,namaliavat bulgarite a ne turzite,obedniavat bulgarite a ne turzite,emigrirat bulgarite a ne turzite.Predatelstvoto na Kostov izleze naiave i ve4e spokoino moje da se pribere v maikata partia otkadeto izleze i da pretendira za nagrada.Pozor!
1
istina
28.01.2012 04:21:53
0
0
dokoga schte se smiata che Ivan Kostov e Balgarin i horata se vodiat po-tova toi e ziganin kato Dogan edinia e nachelo na edna partiaa drugia na druga zatova v balgaria vsichko e sbarkano. I dvamata ne sa prosti zatova i dvamata igraha sreschtu Balgarskia Zar edinia podmolno drugia direktno. i dvamata se pishat za "borzi protiv komunisma". imame si mutro komunisti na vlast nai-praznoglavata i maloumna chast na BKP ot tuk natatak kakvo iskate. genozida e na balgarskia narod ne na turskoto malzinstvo no niakoi ima polza da se zasdava naprezenie kato soros i podchinenite mu deto ni upravliavat sega. Dokato ne se varne zaria na vlast i varne tarnovskata konstituzia razpada na balgaria kato darzava se vizda. Tia i v momenta e samo teritoria. Ministar predsedatelia ni slusha kakvo Merkel schtiala da kaze i izpalniava i si go kazva na vsichkoto otgore. ami to si e darzavna izmiana i e za zatvor. ama kakto i da e. dokato ne se sabudiat horata ot zombiranoto si sastoianie niama smisal dori da se pishe.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки