Борисов и глобалното затопляне


Борисов и глобалното затопляне
13 Януари 2012, Петък


Културната програма на премиера Бойко Борисов е пълна с интересни събития и тази седмица.


Автор: Севдалина Пенева

Поради това, че зимата изненада държавата и животът в нея замря, изборът на развлечения се оказа много труден. Поводите за рязане на ленти и изказване пред микрофони пък направо секнаха. Затова, за да не скучае (защото Борисов е свикнал много да работи), той предприе акция по сплотяване с колективите от научно-артистичните среди.

След като „откри” Театъра в Бургас и пусна от сцената няколко паметни реплики за шкурки, в сутрешния блок на „Денят започва“ на 12 януари Борисов разви тезата си така: „Имам различни шкурки, с които изглаждам разногласията между министрите. Ако засече шкурката, си имам пила, ако не – почвам с триона“.
Темата, която бе поканен да коментира, обаче беше друга. Археология.

На 4 януари в Бургас той се похвали, че е дал над милион и половина лева за разкопки и реставрации на 14 обекта по Южното Черноморие (подробности за паметниците на културно историческото ни наследство, които ще бъдат финансирани, четете в следващия брой в интервю на директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров).

Отпуснатите средства трябваше да трогнат археолозите до степен такава, че да не посмеят да роптаят, като им секнат проучванията край Лот 1 на автомагистрала „Струма”.

Така, разигравайки тънкия интригантски момент, на Борисов му се наложи да навлезе и в сложната материя на археологията. На 11 януари той разигра спектакъл, подобен на този в бургаския Театър. Не прецени обаче едно. На мястото на събитието този път имаше не само журналисти (болшинството от които предварително инструктирани как да не задават въпроси), но и сериозно подготвени с аргументите си историци.

Неговият коз – от стенограмата на правителственото заседание преди Коледа се вижда как министър Лиляна Павлова се оплаква, че археолозите изнудват ведомството и спират строежа на магистрали. Министърът на културата Вежди Рашидов пък недоволства, че му пречат за изграждането на музеи.

С изражение, внушаващо „ей сега ще им разкажа аз на тях играта“, премиерът пристигна край село Делян. Тук при строителството на магистралата е открит тракийски некропол от 6-5 век пр. Хр.
За да ги отпрати по-бързо от там, Борисов даже им предложи да подгрява земята с калорифери по специално нау хау (което пък накара еколозите да чертаят мрачни прогнози за бъдещето на планетата и глобалното затопляне).

Понеже последвалият високо интелигентен разговор не подлежи на преразказване, цитираме диалога между Борисов и шефката на Регионалния музей в Перник и ръководител на разкопките Анета Бакъмска.

Б.Б.: Събирайте си керемидите и до май да ви няма.
Анета Бакъмска: Не може до май..
Б.Б.: До май казах!
А.Б.: Не! Не може до май, нали трябва се стопи снега, за да може да се копае?!
Б.Б.: Госпожо, дръж се сериозно!
А.Б.: Ама аз сериозно се държа!
Б.Б : Да не си мислите, че в януари... до август или до септември ще ви чакам да правите тия работи?
А.Б.:  Не може да се работи на това време.
Б.Б.: Ми ще работите, ще облечете ватенки, ще сложите калорифери...

А.Б.: (прекъсва го) Ма не става да се облечем , не е реалистично!
Б.Б.: Кое не е реалистично - има снег три дена! Сега какво, значи да ме връщаш назад една година!
А.Б.: Преди април не бихме могли да започнем.
Б.Б.: Ама ако искате! Какъв юни, какъв август, ще работят както всички работници в България. Какво не пречи... Сега днеска е лед, когато стане топло ще влезете да работите.
А.Б.: Когато пръстта е по-твърда от керамиката, не може да се работи.

Б.Б.: Ми ще ви я подгреем, ще докарам тука калорифери, ще духат по цяла нощ, ще го подгреме. Ма това септември, август, юни - ама моля ви се! Палатка ако трябва, Лили Павлова ще идва, ще ви държи един чадър. Калорифери, топло, подгряване, реотани сложете огромни, да може всичко да стане както трябва.
Археолог: Ми то си е технология това!
Б.Б.: Ми да я!


Из форумите в интернет
И какво му отговориха българите

*Цвъки, следиш ли простата логика на Новия Тато? Хващай греблото и марш да ринеш сняг! Няма цяла България да затъва в сняг заради безхаберието ти! Слагай си ушанката и бегом към Витиня!

*"...можем да направим един музей тук отстрани". "Лили Павлова чадър ще ви държи ако трябва". "Облечете ватенки, ще сложите калорифери". "...прибирате керемидите на топло и до юни да ви няма". Нещото, което става във Вождовата глава, няма ли си медицинско наименование и да е известно на науката? Че така, в неведение, сериозно се притеснявам!

*Сега... Не ги организира той правилно нещата. Слагат археолозите ватенките, лопатите на рамо и сутрин минават на проверка пред Министерски съвет, с песен, и после към обекта. На ватенките - номера. Та да може Боко да ги различава отдалеч. До него седи Цветанов със списъка - кой номер на кой археолог отговаря. Който не си изпълни нормата на керемидите, остава и през нощта, на прожектори. И без вечеря него ден.

*Ахахахах, гениално!   А Веждито какво е рекъл по тоя въпрос? - или той не се изказва, ако археолозите не са хомосексуалисти или поне жени.

*"Ние сме 50 години назад и встрани"... Значи къде илядо деветстотин шеесе и втора на прати Тиквичко. Значи отрече и златния период на Тошунко Първи, ... ша го викат май у Големия вигвам в Правец.

*"Конфликтът обаче затихна във вторник – противоречията са изгладени, беше обявено сред среща на Павлова, вицепремиера Симеон Дянков, министъра на културата Вежди Рашидов, екип от пътната агенция и археолози от БАН, от музеите в Перник и Шумен, от Софийския университет, както и Божидар Димитров."... И когато всички се приготвиха да издимят лулата на мира,... Винету размаха томахавката на простотията.

*кви археолози? кви разкопки? ше изринем цялата държава ако трябва (останки от римляни, траки, византийци? - да ги бешел спасил станишев като сега дава акъл), само паметника на Съветската армия не може да се пипа (после някой да не каже, че не се грижим се за културното наследство)


*"Тук, господин премиер, е имало все пак некропол, а не плевня", отговори му тя, цитирана от БГНЕС. А браво на г-жа Анета Бакъмска, той думата плевня я знае, за разлика от некропол. Поне му се е изяснило какво НЕ е имало.

*Хан Аспарух е виновен, че си е направил държавата на Бойковите магистрали. Ама и тия траки, славяни и прабългари с каква наглост са строили по магистралните трасета. . . сигурно са били комунисти. Въй, въй! ББ е БД са си плюли в устата. Освен това никой освен БД и Казимир Попконстантинав не са открили мощи на елитен светец като свети Иван Предтеча, а се плацикат да копаят точно там, където ББ прокарва магистрали!???


В категории: Коментари , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
ПИЧА ОТ МОРОКО
18.01.2012 22:55:38
0
0
МАТРИАЛ за джумбуш има , трябва само да се следи по държавните мафиотски ТВ-канали !
2
Петър Милчев
14.01.2012 14:10:35
0
0
Вижте в коментарите долу как да се извиним на Боко Телешката пържола:
"Той е болезнено нарцистичен, егоцентричен, саркастичен и садистичен тип, социопат, изключително безскрупулен, завършен садист, който не съжалява, за това, което е направил. Той нито за секунда не изказа съжаление за това момиче, което е умъртвено по такъв садистичен начин. Той е особено опасен престъпник, който може да се отнесе по особено жесток с начин с един беззащитен човек, но не и с човек, който е по-силен от него".
Какво си мислите, че четете?
Криминалните... психолози веднага ще разпознаят психопрофила на единия от убийците на 17-годишната Мирослава.
Но всеки нормално мислещ човек ще разпознае психопрофила на българския премиер. Който, воден и обладан от своя болезнен нарцисизъм, садистичен егоцентризъм, тежка социопатия и престъпно съзнание на откровена, безскрупулна мутра, поиска майката на убитото дете да се извини!
Близки на убитата Мирослава!
Извинете се на Б.Б. и Цв. Цв., и на целокупната полиция, дето ни пази до смърт! Извинете се за това, че детето ви е измъчвано, унижавано и убито! И дайте им три-четири пържолки - да не страдат.
Извинете се на Б.Б., щото не спал цяла нощ, ами заедно с Цв. Цв. копал и ровел с багер, ама не могъл да "изрови трупа" на Мирослава. Тутакси се извинете на Б.Б., който в своята нравствена неграмотност и духовна мизерия не допуска, не предполага, че едно убито дете има достойнство, а неговите близки са в потрес. Който не знае, че съществуват думи като "намираме тялото", щото той трупове изравя. Извинете се на Б.Б. и дайте му три-четири пържолки за награда.
Извинете се на Б.Б., задето обвини вас за убийството на вашата дъщеря, вашето слънчице, вашата надежда. И дайте му три-четири пържолки - да не заслабне...
1
Петър Милчев
14.01.2012 14:04:59
0
0
http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=25449
И последните му зловещи изцепки... този тиквар вече мина всякакви граници!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки