Тотю Младенов вкара Църквата в социалната политика


Тотю Младенов вкара Църквата в социалната политика
Тотю Младенов обяснява с усмивка на сирачетата в Балван, че съдбата и храната им вече не са негова работа
19 Септември 2011, Понеделник


Министерството на труда и социалната политика ще работи заедно с Българската православна църква по различни проекти

Автор: Здравка Христова Снимка авторът

 в социалната сфера, съобщи при посещението си във великотърновското село Балван министър Тотю Младенов в началото на тази седмица. Преди няколко месеца сключих споразумение за сътрудничество с духовенството за взаимопомощ по социални проекти, похвали се предизборно той как е харизал бедните българи на поповете и волята Божия.

В момента се сформирала работна група от представители на двете институции, която да уточнява параметрите на съвместната работа. Тотю Младенов е категорично убеден, че църквата ще подкрепи и активно ще се включи в инициативата на подопечното му министерство, наречено социално, за така наречените трапезарии.

БПЦ ще организира беседи за родителите и семействата, особено в тежките времена, в които се намират нашите сънародници, призна така Тотю Младенов на излизане от старческия дом в Балван.Пак като предизборен ход от 1 октомври се разкриват нови 100 трапезарии за черпак постна чорба и коматче хляб за най-уязвимите българи.

Министърът не посочи за колко сребърника е оценена "инициативата" му с поповете и за колко изнемогващи българи.
В 135 общини преди две години беше последният неуспешен опит за такива социални кухни. Даже клошарите, които се хранеха в тях, се гнусяха от "качествената" храна, която получаваха.

За благодарност църковният клир ще бъде подпомогнат от чиновниците на Тотю Младенов поповете да кандидатстват с проекти през Социалното министерство. Уж независимата Българска православна църква вече клекна за няколко гроша пред държавата, а тя окончателно отписа и предаде на Господ няколко милиона бедни българи.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки