Софийският областен и истината за неговата диплома


21 Декември 2010, Вторник


Софийският областен управител Красимир Живков се сдобил със съмнителната си диплома след една командировка в Русия. Това разкриха негови приятели, пред които той се хвалил с новия си документ. Миналата седмица “Десант” разкри, че Живков притежава диплома за висше образование от институт, който по време на неговото следване не е съществувал.

Областният е завършил Школа за млади космолоски кадри в СССР през 1988 със



Автор: Пролетина Николова nikolova@desant.net

специалност “История на ВЛКСМ (Всесъюзен ленински комунистически съюз на младежта) и съвременното младежко движение”. Но при назначаването си за управител на Софийска област обаче е представил документ за завършен ММИ – Московски младежки институт, който е основан едва през 1990 година.

Пред телевизия “Скат” Живков дори показа документа, твърдейки, че висшето училище, вписано в него, било същото като онова, което той бил завършил. Разследване на “Десант” установи, че става въпрос за две различни учебни заведения, регистрирани по различни закони. Единственото общо между тях е, че ММИ ползва същата сграда, в която някога се е помещавала комсомолската школа. Макар че с гласовете на БСП в НС учебните курсове в подобни комсомолски и комунистически школи бяха приравнени за завършено висше образование, самият факт, че Живков е учил комунистическа пропаганда, а не сериозни предмети, очевидно го е притеснявал сериозно. Затова преди години, когато БСП го издигна за кмет на Правец, той обяви на партийните активисти, че си бил загубил дипломата за висше образование. Малко по-късно, след една командировка в Русия, се завърна у нас с чисто нова диплома, издадена вече от ММИ.

Въпреки всичко това, скандалът с висшето на Живков не се превърна в национален, както се случи с дипломата на бившата шефка на фонд “Земеделие” Калина Илиева. Причината е, че Красимир Живков е довереник на боса на “ЛУКойл България” Валентин Златев, който лобира пред премиера Борисов за назначаването му на сегашния пост. А когато в някое събитие е намесено името на Златев, медиите в Блгария предпочитат позорно да мълчат от страх.



В категории: Разследвания , Парадокси , Образование , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки