Татяна Дончева взриви БСП-Бургас


Татяна Дончева взриви БСП-Бургас
Дончева сгъва грижливо фишуто си преди началото на дискусията
11 Ноември 2009, Сряда


Татяна Дончева разбуни духовете с идеите си на дискусия на БСП в сряда вечерта.

Автор: Лъчезар Лисицов

Татяна Дончева разбуни духовете с идеите си на дискусия на БСП в сряда вечерта. Пред обичайния електорат на червените, състоящ се на 90% от хора на възраст над 65 години, тя говореше за сериозни промени в партията като даде за пример левите движения в западни държави като Германия, Франция и САЩ, което предизвика смут и сериозно недоволство сред старите членове.



Дончева за пореден път се изказа против сегашното ръководство на партията, сочейки за пример отново старите демокрации, където изборните провали задължително са последвани от оставка на партийния лидер. Това ядоса и по-младите  функционери като Атанас Зафиров, зам.-областен ръководител и говорител на БСП-Бургас, който обвини социалистката, че не е работила по време на предизборната кампания в полза на червените в качеството й на областен лидер за Габрово. Дончева контрира, че е поела организацията там през 1997 г. в съсипано състояние от Ивелин Николов ( в момента главен редактор на в-к Дума), но е успяла да подмлади структурата, като днес БСП там има 12 от 31 общински съветници. Паралелно тя даде лош пример с Бургас, където червените имат едва 5 от 51 съветници. Това накара и общинския шеф на партията Димитър Стоянов да вземе думата и да потърси сметка от Дончева какви идеи има за реформи в БСП.


Дискусията завърши с извода от страна на водещия Пеню Костадинов, че в края си тя е заприличала на махленска свада и вероятно следващия път ще е по-удачно да бъде извикан за гост някой по-консервативно мислещ член на ръководството на БСП.


В категории: Политика , Репортажи

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
цвети
14.12.2009 16:55:43
0
0
Не съм от левицата,но политици,като Таня Дончева ми харесват.Тя винаги казва това което мисли,а не това което трябва.Затова мисля,че българската политика има нужда от повече политици,като Дончева.Пожелавам и успех в начинанията с които се е захванала!
2
Старият войн
14.11.2009 07:22:55
0
0
Не закачайте хората,те са със затихващи жизнени функции.След десетина години съвсем няма да ги има (по обясними физиологични причини),така,че нека спокойно си доизживеят дните.Вече никому не пречат.БСП (БКП или БРСДП) е умряло куче,а никой не рита умряло куче.Защо се занимавате с политически труп,има ли смисъл?Мислете...
1
Независим
12.11.2009 07:26:21
0
0
Да правилно е казал другаря Пеню Костадинов следващия път да поканят на спявката си по-консервативно мислещ член на ръководството. По този път, по който са тръгнали другарите от БСП, най-много на следващите избори да нямат общински съветници. Те и без това сегашните нищо не правят освен безропотно да подкрепят ГЕРБ.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки