Пълна блокада на всички гранични пунктове с Турция!


Пълна блокада на всички гранични пунктове с Турция!
Снимка: Старият мост
21 Март 2017, Вторник


Към към настоящия момент протестиращите са препречили движението от югоизточната ни съседка към България на „Капитан Андреево“, „Лесово“ и „Малко Търново“

Автор: Светлана Николова

Към настоящият момент всички гранични пунктове с Турция са блокирани от протести против изборния туризъм. Около 10,00 часа членове и симпатизанти на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ опънаха синджири и струпаха автомобилни гуми на платното за движение от Турция за България.

Както Десант вече съобщи, на място бе и лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов, който заяви, че протестиращите няма да се оттеглят и имат готовност да да останат на пункта до деня на изборите - 26 март.

„Ако турската страна в лицето на Ердоган не преустанови намесата в изборите у нас, ще блокираме границите денонощно“, каза от „Капитан Андреево“ Валери Симеонов.

На граничния пункт бе и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Ангел Джамбазки от ВМРО и към момента се намира там.

До сблъсъци не се е стигнало, а движението от България за Турция е свободно. Преминават и тежкотоварните автомобили, които от няколко дни образуваха колона между 10 и 15 километра.

Около 11,00 часа протестиращи блокираха пътя от и към Турция и на граничния пункт „Малко Търново“. Патриотите са разпънали огромен транспаранат с надпис: „Браним България, пазим Европа“.

Кукерски групи танцуват около платното и гонят символично злите сили. Протестиращите са дошли с три автобуса, организирани от Бургас, има и десетки лични автомобили.

Протестът беше обявен за 10,00 ч., но подробните полицейски проверки на пътуващите забавиха блокадата. Някои от участниците вече са подписали предупредителни протоколи.

Около 80 души има на протеста на граничния пукт Лесово.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки