Турция ще вдига паметници на жертви на АСАЛА


17 Август 2012, Петък


Турската страна възнамерява да издигне в различни страни по света паметници на жертвите на арменската



терористична организация АСАЛА. Това решение е взето край Босфора като ответен отговор на настояванията на арменската диаспора за признаването на геноцида над арменците, извършен от турските власти най-вече в периода 1915 и 1916 година, както и в края на ХІХ в. в рамките на тогавашната Османска империя.
Първият такъв мемориал ще бъде открит на 27 август в столицата на Канада – Отава, в чест на турския дипломат Атила Алтъкат, убит от активисти на АСАЛА прези 30 години.

Според в. Hurriyet АСАЛА е включена в списъка на терористичните организации на Държавния департамент на САЩ, изготвен през 80-те години на миналия век. В резултат от нападенията на АСАЛА са загинали 46 и са ранени 299 човека – изтъква турското издание.
Нека припомним обаче, че жертви на масовите убийства и насилствената масова депортация от страна на турските власти стават над 1 000 000 арменци!



В категории: Международна политика , Горещи новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
leon
22.08.2012 06:02:47
0
0
6te mi bıde mnogo priyatno da vidya pametnika na konsula BORA SÜELKAN v Burgaz koyto zagina ot varvarskiya atentat na teroristi4nata organizaciya asala ( koyato v posledstvie be likvidirana ot Turskite TAYNİ SLUJBİ) . s tova bılgarskiyat narod 6te pokaje uvajenişeto si kım zaginalite ot teroristi4ni atentati turski diplomati
3
Mun4o pomaka
22.08.2012 05:55:40
0
0
http://www.bulgarianmonastery.com/bg/stiga ste opluvali TR ya vijte kolko manastiri sa vi ostavili v nasledstvo s koeto se pı4ete sega, a viye srinahte vsi4ki djamii v BG
2
Leie.rk Mej,fl
18.08.2012 12:07:50
0
0
За Турция, която е едно нищо, дивашка, варварска държава!

......Ами то освен армия и убийци Турция нищо друго не е създала като държава и народ. Всичко са взели от арабите и са го влошили....а езикът е грозен и недоразвит, елементарен....
5-6 курорта по Средиземно море - всичките бивши гръцки и византийски крепости. Няколко по - големи джамии – всичките са бивши български и гръцки църкви като Света София!
Най - големият град - бившата столица на Източната Римска Империя.
Култура - йок ! Азбука - дори и това не взеха от нас. От арабски - на латински букви. Световни постижения в областта на науката, изкуството, културата - нула.
Водач на 'нацията' Кемал Анатюрк- българомохамеданин, роден в село Голо бърдо, Албания. Майка – българка, баша - евреин.
Най - голямо постижение от 20 век - избиването на 1,5 милиона християни- арменци!
. Най - голямо икономическо постижение - окупиране на Северен Кипър и като резултат - стремглаво падане на стандарта и изхвърлянето на непризнатата нова република от преговорите за ЕС.
Какво, какво се е променило в тази средновековна Азия за 800 години –
същите ислямски забрадки и шалвари, същите миризливи и крадливи неграмотници, същите хора с по 7-8 сополиви деца, същите башибозуци и убийци...Двама писатели се появиха - единият го убиха, другият го забраниха...
Текст от един от форумите в Интернет

1
Ник
17.08.2012 18:50:03
0
0
Тя,тяхната е -"..заклали майка му,той им ударил шамар..." и айде, в сПисъка на държавния департаМЕНТе за наказание!В случая, главен адвокат на слугата си турция.Щот шамара е голяма работа,не е като клането!Виж само прословутото преименувание с две-три жертви,в противовес на 500 години ГЕНОЦИД - робство,кланета,реки от кърви и сълзи,отнемане на деца,имоти,безправие,унижение,пожарища,гнет,тормоз, изнасилвания..! Нямам толкова думи да описвам.Имат ги дядо Вазов,Ботев,Макгахан,да ги четат.Ма, май им се ще да ги забранят!Да се забрави!Да забранят половин хилядолетие от историята ни!Екзитус!Не е било!Както при траките-същият екзитус! И край на проблемите! ИМ,обаче!Боже, над облаците,спиш ли или не видиш?!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки