Полиция и РЗИ започнаха засилени проверки за зелени сертификати и маски


Полиция и РЗИ започнаха засилени проверки за зелени сертификати и маски
14 Януари 2022, Петък


Причините за затягането на контрола са свързани с динамичното развитие на пандемията от коронавирус

Автор: Десант

Втори ден органите на МВР в Бургас съдействат на Регионалната здравна инспекция при проверките в големите търговски обекти и пазари в морския град.

"Следи се както за противоепидимичните мерки, така и за документите за самоличност на съответното лице, които то носи у себе си", уточни директорът на РЗИ в морския град д-р Георги Паздеров.

На прицел са и хранителните магазини, в които няма изискване за показване на зелен сертификат. Там обаче има ограничение за броя на клиентите, които могат да влязат в едно помещение. Проверки текат и в градския транспорт, където им изискване за носене на маски. До момента няма санкционирани лица.

Затягането на контрола е във връзка с усложнената епидимична обстановка в морската община. Заболеваемостта в Бургаска област премина психологическата граница от 1000 на 100 000 души.

Вече е издадена заповед, с която от 14 януари се преустановяват плановия прием и плановите операции в болниците в Бургаска област.

Засега децата остават на присъствено обучение, до второ нареждане.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Пиринска М. в прицел
16.01.2022 23:51:07
0
0
"Последователност" на американска външна политика:

Source: U.S. State Department, Foreign Relations vol.vii, Washington, D.C. Circular Airgram
(868.014/26 Dec.1944).

https://www.mfa.gr/images/docs/fyrom/dilosi_stettinius_dec_1944.pdf

U.S. Secretary of State Edward Stettinius to U.S. Missions
(Washington, Dec.26, 1944)
[...]
This Government considers talk of “Macedonian nation”, “Macedonia Fatherland”, or “Macedonian national consciousness” to be unjustified demagoguery representing NO ETHNIC or political REALITY, and sees in its present revival a possible cloak for aggressive intentions against Greece.
[...]

През недалечното минало (годините на Втората Световна Война) САЩ официално не бяха признали съществуването на "етническите македонци", въпреки че Съветски Съюз вече беше направил това през 1934 г.
Американците даже твърдяха че "македонската народност" е продукт на комунизма (комунистите от Югославия и България), насочен срещу Гърция, страна която те (заедно с британците) възнамеряваха да не оставят да падне в сферата на влияние на комунистическия Съветски Съюз.
Това не е истината, като македонизма се появява по-рано от 1934 г., обаче решението на Коминтерна, тоест: особено на Комунистическа Партия на Съветски Съюз (като най-мощната партия/членка от Коминтерна) и, следовтателно, на Съветски Съюз като държава дава силна подкрепа на македонизма.
Подкрепата на Съветски Съюз за комунистическа Югославия след края на Втората Световна Война е водила до създаването на автономна социалистическа република Македония, тоест автономна държавица, обаче с право за отцепване от останалата Югославия и провъзгласяване на независимост, тоест полу-независима територия на "етническите македонци", македонизма, анти-българизма, анти-гърцизма (донякъде и на анти-албанизма).
Вероятно Съветски Съюз, чрез решението на Коминтерна от 1934 г., е имал решаваща роля при създаването на автономна югославска република Македония (като преди това Вардарска Македония беше в състав на Сърбия, а "македонците" бяха провъзгласени за "южни сърби").
Понастоящем обаче американците, британците и западняците от ЕС като че ли са забравили че бяха категорично анти-македонизма и про-Гърция в не чак далецното минало.
Щом македонизма се основава на българофобия западняците би следвало да са на страна на България в спора й със Северна Македония + те би следвало да продължат да са на страна на Гърция в спора й със същата РСМ (като уж последователни и принципни правителства/държави).
Особено щом Бг. и Гърция (а и Кипър) са страни-членки на ЕС, докато РСМ само желае да стане, тоест западните европейски Велики Сили са уж равноправни колежки с България в ЕС (няма солидарност, няма равноправност, няма последователност, няма принципност).
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки