Тежки миризми от помпена станция на ВиК задушават Ахелой


Тежки миризми от помпена станция на ВиК задушават Ахелой
02 Ноември 2021, Вторник


Жители на Ахелой страдат вече повече от три години заради нетърпими фекални миризми, идващи от открита канално-помпена станция. Потърпевшите казват, че лимитът на търпението им е изчерпан, но все още се надяват на помощ от институциите

Автор: Десант

Подобни канално-помпени станции от открит тип - като тази на снимката, отдавна са отживелица и не са пригодени за градска среда. Тази е строена преди повече от 20 години и е била предназначена да обслужва определен брой жилищни сгради в Ахелой.



Впоследствие обаче към мръсната канализация, която отвежда фекалните води към съоръжението, са присъединени новопостроени кооперации и няколко хотелски комплекса. Капацитетът на станцията е надвишен, категоричен е кметът на населеното място Иван Георгиев.   

Тежките миризми на мръсната канализация се усещат най-осезаемо в жилищните сгради на улиците „Рила“ и „Черно море“. През лятото зловонието става нетърпимо. Жителите в района подреждат камъни върху дупките на шахтите в отчаян опит да запушат миризмите, но това не помага.

С неприятният проблем са запознати и ВиК-Бургас и управата на община Поморие. Как реагират институциите, очаквайте скоро.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки