Музеят „Тиха нощ“ в австрийския град Ваграйн ще представи в Бургас коледните традиции на Австрия


Музеят „Тиха нощ“ в австрийския град Ваграйн ще представи в Бургас коледните традиции на Австрия
Снимки: Авторът и архив на РИМ-Бургас
19 Октомври 2021, Вторник


Тези дни на посещение в морския град е директорът на музея, посветен на автора на текста на може би най-популярната по света коледна песен –  свещеник Йозеф Мор

Автор: Диана Славчева

Преди две години музеят в Бургас представи в австрийския град Ваграйн изложбата „Коледни празници от Бургаския край". Тя бе подредена в тамошния музей „Тиха нощ“, който е посветен на автора на текста на може би най-популярната по света коледна песен –  свещеник Йозеф Мор.

Виж: Представят в австрийския музей „Тиха нощ" коледните празници от Бургаския крайТези дни на посещение в Бургас е директорът на австрийския музей Карлхайнц Кройцсалер, който предстои да представи в морския ни град интересна експозиция, посветена на Рождество Христово.

„Нашето желание е да проучим възможностите да направим изложба тук за гражданите на Бургас, за да представим начина, по който ние празнуваме Коледа – с нашата украса, нашите ритуали, обреди и традиции. Да се надяваме, че ще можем да направим това още тази година или пък през 2022 година. В наши дни организацията на такава изложба е малко трудна, но аз съм оптимист, че можем да успеем да реализираме намерението си още за тази Коледа“ - изрази надежда Карлхайнц Кройцсалер.

При посещението си край морето директорът на австрийския музей разгледа с интерес етнографската експозиция в Бургас.Той не пропусна да сподели впечатленията си от посещението си в нашата страна и конкретно от морския ни град.

„Аз съм приятно изненадан от Бургас. Напълно е различно е от това, което очаквах. Това е много светъл град, отворен към морето, много модерен, хората са приятелски настроени и аз се чувствам изключително добре дошъл тук.  Вашата страна е отворена към света, такива са и хората, които живеят тук“ - впечатлен е австриецът.

Директорът на австрийския музей „Тиха нощ“ бе категоричен, че догодина пак ще се завърне с екипа си в Бургас, за да задълбочат сътрудничеството си с бургаските си колеги.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки