Тихомир Янакиев е кмет на годината в категория „Smart city”


Тихомир Янакиев е кмет на годината в категория „Smart city”
15 Октомври 2021, Петък


Церемонията по награждаване се проведе преди минути в София, а Тихомир Янакиев се включи с видео на живо, за да благодари на организаторите и на всички, които са го подкрепили със своя глас

Автор: Десант

Кметът на Община Созопол спечели първото място в категорията „Smart city”, раздел „Малка община“, в организирания за девета поредна година конкурс „Кмет на годината“.

На специално създадената за националния конкурс платформа, българите дават своя глас и така изразяват гражданската си позиция като поставят оценка на работата на кметовете и техните екипи. Организатор е националната медия Kmeta.bg, според която тазгодишната надпревара се е превърнала в една от най-оспорваните в историята на конкурса.

Церемонията по награждаване се проведе преди минути в София, а Тихомир Янакиев се включи с видео на живо, за да благодари на организаторите и на всички, които са го подкрепили със своя глас. "Поредното признание за Община Созопол е потвърждение, че знаем как да правим нещата по правилния начин.“, допълни той.

Созопол не случайно попада в тази категория, тъй като е в крак с модерното време и се стреми към дигитализация, допълвайки и развивайки всичко направено до момента. Има изградена система за видеонаблюдение, която предстои да бъде разширена, за да се обхванат всички населени места. Общинска администрация предлага над 145 електронни услуги, поддържа актуална информация в социалните мрежи, а новият сайт, който се разработва през настоящата година, ще стартира съвсем скоро.

На своите туристи Созопол предлага безплатни wi-fi зони и мобилно приложение с информация за услуги и емблематични обекти. Последните промени са в общинските паркинги, които вече са снабдени със специализирани LPR камери за разпознаване на регистрационните номера, а автоматизирана система за управление на паркоместата е в услуга на собствениците на хотели и къщи за гости на територията на Стария град.

„Smart технологиите са нашето бъдеще и администрациите трябва да се стремим да оптимизираме услугите си, за да улесняваме гражданите. Категорично има още много неща, които трябва да развием, но важно е, че погледите ни са обърнати в тази посока. Силно оценявам тази награда, защото тя е следствие на положителния вот на моите съграждани. Това ми дава още повече желание и сили да работя и развивам родния си град.“, коментира Янакиев.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ВеликаРумъния
15.10.2021 22:34:40
0
0
https://rgnpress.ro/2021/10/14/problema-icr-kiev-readusa-in-atentia-parlamentului-de-la-bucuresti-de-ce-blocheaza-ucraina-colaborare-culturala-cu-romania/

Румъния иска да направи анти-украинска (против етническите украинци + против държава/държавността Украйна, тоест за сепаратизъм) пропаганда сред етническите румънци в укр. област Черновци/Чернивци чрез учреждяването на "Румънски Културен Институт".
Румънците искат този институт да се каже "РКИ Киев" обаче в реалността той да има физическо седалище (сграда) в гр. Черновци, главен гр. на Северна Буковина, където обитават повечето от румънците на Укр.
Румъците обвиняват украинците в липса на взаимност понеже Украйна си има собствен Център за Информация и Култура" в гр. Букурещ (където има 2-3 украинци) и още един "Дом за Украинска Култура" в гр. Тимишоара, главен град на румънската част от географската област Банат. В гр. Тимишоара също има 10-20 етнически укр. докато в област Банат има 2-3 украински села. Около Букурещ (тоест в географската област Влашко) няма укр. села. Укр. села има и в Северна Добруджа, и в румънската част от географска област Марамуреш, обаче повечето украински села и повечето украинци в Румъния има в Южна Буковина (окръг Сучава с главен град Сучава). Там обаче няма нито един Украински Дом/Център и т.н. понеже там има най-голямата опасност за румънската държава.
Етническите румънците + етническите молдовци в Украйна обаче са много повече от етн. украинци на Румъния, така че опасността за сепаратизъм в Украйна е много по-голяма от онази за Р.
Така, със злонамерени обвинения за неспазване на взаимност румънците искат да направят сепаратизъм/пропаганда в Украйна.
Моля уведомете украинските власти!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки