По настояване на съветници от НФСБ ще се вземат мерки за намаляване на шума край Сарафово и Крайморие


По настояване на съветници от НФСБ ще се вземат мерки за намаляване на шума край Сарафово и Крайморие
Снимка: Община Бургас
28 Септември 2021, Вторник


Вижте подробностите

Автор: Дина Харизанова

През летния сезон трафикът по пътя Бургас-Поморие е изключително натоварен. За да се намали шума от автомобилите, край бургаския квартал Сарафово бе изградена шумозащитна стена. Тя обаче не стигаше до крайните части на жилищния район. Нейното доизграждане до края на квартала поискаха  с подписка над 200 местни жители.

Общинските съветници от НФСБ Боян Дяков и Ивайло Вагенщайн внесоха докладна записка, с която настояха кмета на Бургас да предприеме необходимите действия за осигуряване на нужното финансиране на предпроектни проучвания за продължението й в бюджета за 2022 г. На последната общинска сесия тя бе подкрепена единодушно от бургаските общински съветници.

От отговор на питане на представителите на НФСБ в местния парламент стана ясно също, че предстои да се предприемат мерки от страна на общинската администрация и за намаляване на шумовите нива от автомобилния трафик и по шосето Бургас-Созопол край най-западната част на бургаския квартал Крайморие в местността Пода.

Там ще бъде изградена велоалея, чието трасе ще минава успоредно на републиканския път II-99 и в процеса на нейното проектиране ще се извършат всички необходими процедури за доказване на необходимостта от предприемане на мерки за намаляване на шума от оживеното шосе, който тормози живеещите в тази част на квартала.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Йозеф Херберт Мюл
29.09.2021 09:02:39
0
0
Живея на улица "Октомври" 63 и чувам колите точно както преди построяването на бариерата. Стената се оказва неподходяща и неефективна като шумоизолираща преграда.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки