В Пловдивско започва пръскане срещу борова процесионка, за да се предотврати обезлистване на боровете


В Пловдивско започва пръскане срещу борова процесионка, за да се предотврати обезлистване на боровете
Снимки: ИАГ
27 Септември 2021, Понеделник


Целта е да не се допусне разширяване на ареала на вредителя на изток

Автор: Десант

Общо 5800 дка ще бъдат третирани с препарат за борба с борова процесионка на основата на Bacillus thuringiensis в Държавно горско стопанство - Казанлък (1200 дка), Държавно горско стопанство - Стара Загора (300 дка) и Държавно ловно стопанство - Мазалат (4300 дка).

Авиоборбата ще се проведе с хеликоптер К26. Въздушното пръскане се прилага по направена прогноза за 2021 г., след приемане от Национална комисия по лесозащита и издадено предписание от Лесозащитна станция по горите - Пловдив.

Експертите по лесозащита извършиха контролно лесопатологично обследване на терен в по продължителн период с цел определянето на най-подходящото време за третиране взависимост от възрастта на вредителя, климатичните особености на района и надморската височина, което потвърждава направената прогноза.

Целта на авиоборбата е да не се допусне масово обезлистване на боровете и разширяване на ареала на вредителя на изток.

Предприети са всички действия за своевременно информиране на всички регистрирани пчелари за периода, в които ще се извърши въздушното пръскане.

За предстоящите лесозащитни дейности са уведомени всички заинтересовани лица чрез електронната платформа, съгласно нормативната уредба, свързана с провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
SUSAN BENSON
30.09.2021 23:51:55
0
0
Здравейте дами и господа, имате нужда от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант.

Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми. За повече информация ни пишете по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447903159998 и получете отговор в един миг.

Ние сме цялостна компания за финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да изпълните всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най -ефективния и бърз начин.

Ето някои причини, поради които трябва да се свържете с нас за заем;
* Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
* Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да вземете назаем.
* Бързо директно финансиране - Вземете заема си в рамките на 24 часа след одобрението.
* Гъвкав лихвен процент - Достъпен лихвен процент от 3%.
* Високи проценти на одобрение - Имате 99,9% шанс да получите заема
* Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете Датата на погасяване, седмично, месечно или годишно за продължителност 1-30 години.
* Просто онлайн приложение.
* Персонализирано ръководство и опит.
* Без скрити такси

Не губете възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем с кредит, защото сме помогнали на много хора и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят

За повече информация относно нашата оферта за заем, моля, изпратете ни вашето искане за заем чрез
Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp/Telegram: +447903159998

Посредниците/консултантите/брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. В пълно доверие ще работим заедно в полза на всички участващи страни.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки